ΕΛΛΑΔΑ

Περισυλλογή και διάσωση παράτυπων μεταναστών σε Σάμο και Εύβοια

Περισυλλογή και διάσωση παράτυπων μεταναστών σε Σάμο και Εύβοια

Στον εντοπισμό και την περισυλλογή 58 παράτυπων μεταναστών, σε δύο διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν το πρωί στη Σάμο προχώρησε το λιμενικό σώμα.

Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού πλησίον του οικισμού «Κοκκάρι», εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού ακινητοποιημένη λέμβο με 30 επιβαίνοντες (17 άνδρες, 2 γυναίκες, 10 αγόρια και 1 κορίτσι). Επίσης πλησίον του Ακρωτηρίου Πράσσου, εντοπίστηκαν άλλοι 28 παράτυποι μετανάστες (16 άνδρες, 4 γυναίκες, 5 αγόρια, 3 κορίτσια) σε λέμβο. Και στις δύο περιπτώσεις οι παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν από στελέχη του λιμενικού και μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου.

Εξάλλου μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κύμης, για ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών, στην περιοχή πλησίον της παραλίας «Μουρτερή» Κοσκίνων στην Ευβοία.

'Αμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν συνολικά 30 αλλοδαπούς (18 άνδρες, 6 γυναίκες, 6 ανήλικα) στο σύνολό τους στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ κατά δήλωσή τους, προήλθαν από ακτές της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μετά την αποβίβασή τους, αναχώρησε με πορεία στην ανοικτή θάλασσα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Μικροεπεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη μετά την εκκένωση της κατάληψης: 17 προσαγωγές

Μπαράζ κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο διάστημα - «Σπάνε» τα κλειδιά

Τήνος: Ξύπνησαν μνήμες για τους γονείς του μικρού Γιάννη που πνίγηκε από αρακά