ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Διάσωση 58 μεταναστών από το Λιμενικό μετά από δύο επιχειρήσεις

Μυτιλήνη: Διάσωση 58 μεταναστών από το Λιμενικό μετά από δύο επιχειρήσεις
INTIME

Συνολικά 58 μετανάστες διασώθηκαν από το Λιμενικό στην περιοχή Τάρτη στη Μυτιλήνη μετά από δύο επιχειρήσεις

Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να διασωθούν συνολικά 58 μετανάστες.

Πιο συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» νοτιοανατολικά της Αγριελιάς, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι επιβαίνοντες προέβησαν στην καταστροφή των αεροθαλάμων της με αποτέλεσμα την πτώση τους στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση 21 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Μία γυναίκα εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στη δεύτερη διάσωση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ξανά στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» ακόμα μια πνευστή λέμβο, η οποία παρουσίαζε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες της να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή 37 αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.