ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Nότιο Πήλιο: Πρόεδρος Κοινότητας- «Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα»

Κακοκαιρία Daniel - Nότιο Πήλιο: Πρόεδρος Κοινότητας- «Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα»

Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγηκε» από τις σφοδρές καταιγίδες το Πήλιο - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλία καθώς η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει και σαρώνει ολόκληρη την περιφέρεια.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε στο νότιο Πήλιο η νεροποντ,ή όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας Μηλίνας, Κωνσταντίνος Γκουτζίνης μιλώντας στο Newsbomb.gr

«Η κατάσταση είναι βομβαρδισμένο τοπίο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ δεν είναι εύκολο για τους κατοίκους να απομακρυνθούν καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα που ενώνει τον οικισμό με το Τρίκερι.

«Αυτοκίνητα βρίσκονται στη θάλασσα, ένα σπίτι παρασύρθηκε από ρέμα και έφτασε κι αυτό στη θάλασσα», δηλώνει ο κ. Γκουτζίνης , σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ή εγκλωβισμένος.

Υλικές ζημίες έχουν καταγραφεί σε πολλά κτήρια και σπίτια, όπως δήλωσε ο κ. Γκουτζίνης.

Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες, το χωριό πνίγηκε από την κακοκαιρία:

Νωρίτερα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι παρατηρούνται πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το ανατολικό Πήλιο. Έχει πέσει πολύ νερό τόσο σε ορεινές αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, τόνισε ο περιφερειάρχης.

Έκκληση Μπέου: «Πού πάτε ρε άνθρωποι - Πηγαίνετε σπίτια σας»

Παρά τις ισχυρές συστάσεις του Δήμου Βόλου για αποφυγή κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι πολίτες δε φαίνεται να πειθάρχησαν με αποτέλεσμα η ισχυρή νεροποντή να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, στους κεντρικούς δρόμους.

Ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος βγήκε στον δρόμο για να κατευθύνει τους οδηγούς και να τους πείσει να γυρίσουν στα σπίτια τους μετά και την απόφαση να μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα.

Ο κ. Μπέος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και αν είναι δυνατόν να τις διακόψουν μέχρι να ηρεμήσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Νεκρός κτηνοτρόφος από κατολίσθηση - Καταπλακώθηκε από τοίχο

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Άγιο Γεώργιο Βόλου.

Σύμφωνα με το gegonota.news, τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταϊσει τα ζώα του.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Για τον απεγκλωβισμό κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Αγνοείται 42χρονος στον Άγιο Γεώργιο

Ενας 42χρονος άνδρας αγνοείται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο κι ενώ η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σφυροκοπά» την περιοχή.

Ο 42χρονο αρχικά είχε εξαφανιστεί μαζί με τον γιο του, ο οποίος έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα καθώς οι δρόμοι στην περιοχή έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.