ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγεται» η Μαγνησία - Εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στον Βόλο - Εικόνες Χάους

Κακοκαιρία Daniel: «Πνίγεται» η Μαγνησία - Εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στον Βόλο - Εικόνες Χάους
Eurokinissi

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα ύψη βροχής σε Μαγνησία και τις γύρω περιοχές

Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και 110 εγκλωβισμένοι, αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός έως τώρα από την επέλαση της κακοκαιρίας, που πλήττει αλύπητα τη Μαγνησία.

Νεκρός ανασύρθηκε ένας ηλικιωμένος κτηνοτρόφος από τον Άγιο Γεώργιο Μαγνησίας ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο. Ο 70χρονος που πήγαινε να σώσει τα ζωντανά του καταπλακώθηκε από τοίχο.

Την ίδια ώρα ένα ακόμη θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. O 35χρονος άνδρας επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο του ένα ρέμα μαζί με τον γιο του. Στην απόγνωση του, άνοιξε την πόρτα του οδηγού με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Ο γιος του εντοπίστηκε σώος και αβλαβής από τους πυροσβέστες, ωστόσο η τύχη του πατέρα του αγνοείται.

Το 112 ήχησε από νωρίς το πρωί για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Σε απόγνωση βρίσκεται κάτοικος στην Αγριά, καθώς τα ορμητικά νερά μπήκαν στο σπίτι της με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρίσκεται στα όριά του. Το ύψος του νερού ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα και πλέον απειλεί πολλές συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένοι παραμένουν οι οδηγοί στον περιφερειακό Βόλου. Ένας άτυχος οδηγός έμεινε με το αυτοκίνητο του κυριολεκτικά μέσα στη μέση του δρόμου ζητώντας τη συνδρομή της οδικής.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κάνει έκκληση στους οδηγούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους προκειμένου να μην κινδυνέψουν από την κακοκαιρία.

«Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε. Κάνω έκκληση στον κόσμο μην κυκλοφορείτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχανήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις. Κοίτα που είναι το νερό».

Σε μια μεγάλη λίμνη έχει μετατραπεί το κέντρο της πόλης. Τα νερά μπήκαν σε υπόγεια αλλά και ισόγεια καταστήματα. Οι αυλές των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει. Το ίδιο και το υπόγειο σε μία πολυκατοικίας, όπου το γκαράζ έχει μετατραπεί σε πισίνα.

Οι κάτοικοι προσπαθούν με σκούπες να απομακρύνουν τα νερά από τις επιχειρήσεις τους. Και με σακιά ως ανάχωμα προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες.

Εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη

Εγκλωβισμένοι δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

Κόβει την ανάσα αυτό το βίντεο με αυτοκίνητο που έχει παρασυρθεί μέχρι τη θάλασσα.

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό.

«Να φύγει ο κόσμος από κάμπινγκ και παραλίες. Θα πέσει τόσο νερό σε 24 ώρες όσο σε μισό χρόνο. Είμαστε σε συναγερμό».

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν καταγραφεί στη Ζαγόρα Πηλίου, ενώ στην περιοχή της Μηλίνας στο Πήλιο, η κατεστραμμένη γέφυρα από την επέλαση του χειμάρρου μαρτυρά τις ανυπολόγιστες ζημιές με τους κατοίκους να βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να παρασύρονται στη θάλασσα.

Στην Τσαγκαράδα ένα τζιπ έχει καταπλακωθεί από κορμούς δέντρων ενώ έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα βάλτο λάσπης.

Περισσότερους από 7.000 κεραυνούς μέτρησε έως χθες το απόγευμα το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έκκληση στους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.