ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Έφτασε και στην Κρήτη - Κλειστοί δρόμοι και προβλήματα στο δήμο Φαιστού

Κακοκαιρία Daniel: Έφτασε και στην Κρήτη - Κλειστοί δρόμοι και προβλήματα στο δήμο Φαιστού
Creta Live

Στα νότια παράλια της Κρήτης η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο στον δήμο Φαιστού

Έφτασε και την Κρήτη η κακοκαιρία Daniel, που από χθες σαρώνει τη χώρα με ισχυρές βροχοπτώσεις και τεράστιους όγκους νερού που μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια.

Στα νότια παράλια του νησιού έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία, όπου επί δύο ώρες έπεσαν πολύ μεγάλοι όγκοι βροχής στις περιοχές Καραβοβρύση, Χρυσόστομος, Πλατιά Περάματα του δήμου Φαιστού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Χρυσόστομου Γιώργος Παπαδάκης νωρίτερα απεύθυνε έκκληση προς τον δήμο, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο μηχανήματα, καθώς, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος και μεταδίδει το cretalive.gr, οι δρόμοι «χάνονται» εξαιτίας όγκου λάσπης αλλά και φερτών υλικών. Μάλιστα επισημαίνει πως το οδόστρωμα σε κάποια σημεία είναι κούφιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «υπάρχουν μικρές καταστροφές στον δρόμο που συνδέει τα παράλια, ωστόσο μηχάνημα προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους από τα μπάζα, ώστε άμεσα να δοθούν στην κυκλοφορία οι δρόμοι».