ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon - Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: «Αποκλείεται ο Αντώνης να διαπληκτίστηκε με άτομα στο πλοίο»

Blue Horizon - Δήμαρχος Αγίου Νικολάου: «Αποκλείεται ο Αντώνης να διαπληκτίστηκε με άτομα στο πλοίο»
Newsbomb.gr

Αποσβολωμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο την υπόθεση του 36χρονου Αντώνη που έριξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά

Το απάνθρωπο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου στην προβλήτα από όπου αναχωρούσε το Blue Horizon έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και έχει σκορπίσει θλίψη στον Άγιο Νικόλαο.

Πολλά τα ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβη και τα μέλη του Blue Horizon έσπρωξαν τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο Αντώνης ήταν από τις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου και ζούσε εκεί μαζί με τα τρία αδέρφια του, τα οποία δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο αδερφός τους έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κος. Αντώνης Ζερβός μίλησε στο Newsbomb.gr για το δικό τους παιδί, τον Αντώνη, με τα καλύτερα λόγια και δήλωσε σίγουρος ότι αποκλείεται ο 36χρονος να διαπληκτίστηκε με τα μέλη του πληρώματος.

«Η οικογένεια είναι πέντε παιδιά. Η μητέρα πέθανε πριν πέντε με έξι μήνες. Τα τέσσερα παιδιά ζουν στον Άγιο Νικόλαο, το ένα στη Μήλο, τα τρία ζουν μαζί στο πατρικό. Το παιδί ήταν εξυπηρετούμενο από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.», ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος.

Για τον χαρακτήρα του παιδιού είχε να πει τα καλύτερα λόγια. «Ήταν ένα ήρεμο λειτουργικό παιδί, μέσα από τον ΑΣΕΠ εργαζόταν στην καθαριότητα του Δήμου και τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούσε στην πόλη για θελήματα σε σπίτια, όπως να μεταφέρει τρόφιμα με τα πόδια ή το ποδήλατο. Ήταν ένα ήρεμο παιδί και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ θέμα. Αποκλείεται να διαπληκτίστηκε με άτομα στο πλοίο. Κάθε μέρα συναντιόμασταν και με όλο τον κόσμο συναντιόταν. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ θέμα.» είπε ο κ. Ζερβός.

Όσον αφορά τα δύο μέλη του πληρώματος ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου τόνισε ότι δεν πρέπει η εικόνα της ελληνικής ναυσιπλοΐας να αμαυρωθεί από τους ανθρώπους που οδήγησαν στον θάνατο του Αντώνη και πως η δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί με κάθε διαδικασία και άμεσα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος και όλη η κοινότητα θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια σε ότι χρειαστεί και θα καλύψουν τα έξοδα της κηδείας αλλά και ότι προκύψει. «Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη και αν χρειαστούν άλλα χρήματα θα καλυφθούν από τον Δήμο», τόνισε ο κ. Ζερβός.

Τέλος σχετικά με την συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία του Αγίου Νικολάου το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00 ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο κόσμος έχει στεναγχωρεθεί. Ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίστηκε με έναν απαράδεκτο τρόπο. Η κοινωνία θα αντιδράσει»

Τα πρώτα λόγια του αδερφού του στο Newsbomb.gr

Ο αδερφός του μίλησε στο Newsbomb.gr για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε ότι ο άτυχος Αντώνης είναι νεκρός. Ο ίδιος με λίγα λόγια και φωνή που δεν έβγαινε περιγράφει τα τραγικά λεπτά της είδησης ότι ο αδερφός του δεν ζει πια αλλά και την επικοινωνία που είχε μαζί του λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι.

«Με έπαιρναν κατά τις 22:30, δεν το πίστευα. Δεν ξέρω πώς βρήκαν το τηλέφωνό μου, με κάλεσαν με απόκρυψη. Λέω αποκλείεται, φάρσα είναι. Έρχεται ο άλλος αδερφός μου και μου λέει ο αδερφός μας πνίγηκε. Λέει τον έσπρωχναν έξω από το καράβι είδα το βίντεο. Τραγικό να σπρώξουν το παιδί, να πέσει στη θάλασσα. Ήταν να ταξιδέψει για Κρήτη. Το καράβι άνοιγε στις 6 του είπα να πάει. Δεν πρόλαβε, καθυστέρησε. Έτρεχε να μπει μέσα. Είναι τραγικό δεν του επέτρεψαν. Δεν τον άφηναν», είπε με σπασμένη φωνή ο αδερφός του άτυχου Αντώνη.

Μαρτυρίες επιβατών «καίνε» τον καπετάνιο - «Χτυπάγαμε την πόρτα του και την έκλεισε»

Επιβάτης που ήταν παρών στο περιστατικό, μίλησε στο MEGA περιγράφοντας την σκηνή.

«Την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο και έβαζε τις μηχανές, ακούω φωνές και τρέχω στο πίσω μέρος και βλέπω τον ύπαρχο του πλοίου να απωθεί έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Όλος ο κόσμος φώναζε γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα έπεφτε στη θάλασσα. Αυτός συνέχισε, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέσει στη θάλασσα. Ήταν φως φανάρι ότι θα συμβεί το κακό».

Σοκαρισμένοι οι επιβάτες του πλοίου είδαν τον άντρα να πνίγεται και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό για να ενημερώσουν για όσα συνέβησαν.

«Για μένα το χειρότερο το οποίο συνέβη είναι, αν δείτε το βίντεο, ότι ρίχνει μια ματιά (σ.σ. ο ύπαρχος) λες και έπεσε… και γατί να έπεφτε και σκύλος στη θάλασσα, θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Γυρνάει και τον κοιτάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και γυρνάει απαθέστατα και δίνει σήμα για να φύγει το πλοίο».

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια για να σωθεί ο άνθρωπος» καταγγέλλει ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Ο άνθρωπος τον τράβηξε η δίνη της θάλασσας, τον χάσαμε για λίγο από τα μάτια μας και μετά ξεβράστηκε πάνω και τον ξαναπήρε από κάτω. Εκεί πιστεύω τελείωσε ο άνθρωπος. Έφυγε το πλοίο και από ό, τι έμαθα πήγε ο κόσμος στον καπετάνιο και του χτύπαγε την πόρτα και αυτός τους έκλεισε την πόρτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του πλοίου, η οποία ανέφερε ότι «ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

«Αυτό είναι το γελοίο και το τραγικό» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος καταγγέλλει την απάθεια του πληρώματος.

«Μια γυναίκα που έδωσε κατάθεση μαζί μου, είχε πάει στον καπετάνιο και του χτύπησε την πόρτα και της έκλεισε την πόρτα. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι από την στιγμή που πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα πρέπει να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο. Ούτε αυτό συνέβη, εμείς ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο. Δεν υπήρχε λιμενικός στο σημείο».

Για την υπόθεση αυτήν συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για το περιστατικό.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Σχετικές ειδήσεις