ΕΛΛΑΔΑ

Αγγελάκας για τη δολοφονία στο Blue Horizon: «Αλλη μια μέρα γεμάτος ντροπή»

Αγγελάκας για τη δολοφονία στο Blue Horizon: «Αλλη μια μέρα γεμάτος ντροπή»

Η σπαρακτική ανάρτηση του Γιάννη Αγγελάκα για τη δολοφονία στο Blue Horizon:

Σε μία σπαρακτική ανάρτηση προχώρησε ο καλλιτέχνης Γιάννης Αγγελάκας με αφορμή την δολοφονία - και στη συνέχεια την εγκατάλειψη στη θάλασσα - του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

«Άλλη μια μέρα γεμάτος ντροπή γι’ αυτό το παρανοημένο μόρφωμα που μας προέκυψε ως πατρίδα», σημειώνει - και παραθέτει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέα Γεράσιμου Λυκιαρδόπουλου, που τιτλοφορείται «Της στιγμής».

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Ο Αντώνης Καρυώτης που έπνιξε το πλήρωμα του Blue Horizon, είχε νοητική αναπηρία. Ήταν από Κρήτη από πολύ φτωχή οικογένεια.

Ανεβοκατέβαινε συχνά. Έμπαινε πάντα τελευταία στιγμή στο πλοίο και τον γνώριζε το πλήρωμα. Μου λένε πως μάλλον δεν τον ήθελαν, και για αυτό τον έσπρωξαν στη θάλασσα… έχω αρρωστήσει…

Αφού τον δολοφόνησαν, το πλοίο επιχείρησε να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του. Τον ξεφορτώθηκαν, και επιχείρησαν να επιστρέψουν στην «κανονικότητα». Ήταν οι επιβάτες που κάλεσαν το λιμενικό.

Ο Αντώνης δεν ήταν ούτε πλούσιος ούτε διάσημος για να τον περιμένει το πλοίο... Ήταν ένας φτωχός άνθρωπος με νοητική στέρηση.

Με τους Αντώνηδες αυτού του κόσμου... που για κάποιους η ζωή τους δεν έχει αξία... Ως πότε θα κοιμόμαστε και θα ανεχόμαστε τη βαρβαρότητα πάνω στους συνανθρώπους μας;».

Άλλη μια μέρα γεμάτος ντροπή γι’ αυτό το παρανοημένο μόρφωμα που μας προέκυψε ως πατρίδα. Σας παραθέτω αυτούσιο το...

Posted by ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ on Wednesday, September 6, 2023