ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: 350 επιχειρήσεις διάσωσης της Πυροσβεστικής υπό ακραίες συνθήκες

pyrosvestiki
Photo: INTIME

Τιτάνιες ήταν οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών για διάσωση και απεγκλωβισμό πολιτών

Από βάθος 15 μέτρων άνδρες της ΕΜΑΚ ανασύρουν ζωντανό τον οδηγό που έπεσε με το αυτοκίνητο του στον γκρεμό.

Η κάμερα του MEGA καταγράφει καρέ – καρέ τόσο την επιχείρηση απεγκλωβισμού όσο και την αερομεταφορά του τραυματισμένου οδηγού.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής βρίσκονται ακροβολισμένοι από άκρη σε άκρη.

Προσεγγίζουν το αυτοκίνητο μη γνωρίζοντας αν ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Χτες ένα αμάξι διερχόμενο δεν είδε την σήμανση και έπεσε μέσα. Μπουλντόζα έδεσε ιμάντα στον άξονα του αυτοκινήτου προκειμένου να το μετακινήσει.

Το αυτοκίνητο είναι αναποδογυρισμένο, με την ΕΜΑΚ να προσπαθεί να κόψει τις κολόνες του οχήματος για να απεγκλωβίσει τον οδηγό.

Λίγο πριν τις 8:30 απεγκλωβίζουν τον οδηγό και αμέσως τον τυλίγουν με ισοθερμικές κουβέρτες.

Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να τον ανεβάσουν πάνω το φορείο σκαρφαλώνοντας.

Άτομα που βρέθηκαν στο σημείο περιγράφουν στο MEGA πώς ο οδηγός βρέθηκε στο κενό, μετά από την κατάρρευση του δρόμου.

Φοιτητής απεγκλωβίζει ηλικιωμένο

Εικόνες που σφίγγουν το στομάχι. Φοιτητής απεγκλωβίζει ηλικιωμένο άνδρα στην οδό Έλλης στα Παλαιά Βόλου με τη στάθμη του νερού να έχει φτάσει μέχρι τη μέση τους.

Πυροσβέστης στον κάμπο του Κιλελέρ σώζει τελευταία στιγμή αυτόν τον άνθρωπο μέσα στα λασπόνερα.

Του φορά σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τραβά στο σημείο, όπου τους περιμένουν άλλοι πυροσβέστες πάνω σε τρακτέρ για να τους απομακρύνουν.

Με βάρκες η διάσωση οικογένειας

Με τρακτέρ στο Κιλελέρ και με φουσκωτά στη Λάρισα. Έτσι έγινε η δραματική διάσωση μιας οικογένειας από το πλημμυρισμένο τους σπίτι τους.

Μικρά παιδιά τρία τρομοκρατημένα σκυλάκια αλλά κι ένας ηλικιωμένος βγήκαν σώοι από τον ορμητικό χείμαρρο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των διασωστών.

Καρέ καρέ η εκκένωση του γηροκομείου Βόλου

Σωτήρια αποδείχθηκε η προληπτική εκκένωση του γηροκομείου Βόλου καθώς λίγη ώρα μετά κατέρρευσε τμήμα μιας πτέρυγας.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής, το κτίριο έχει υποχωρήσει σε τέτοιο σημείο που φαίνονται μέχρι και τα κρεβάτια των ηλικιωμένων.

Εγκλωβισμένοι επιβάτες και πλήρωμα

Την ίδια ώρα απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία για περισσότερους από 380 επιβάτες του Super Star που ξεκίνησε την Τρίτη από Σκόπελο, Σκιάθο για Βόλο και έμεινε χωρίς λιμάνι για 12 και πλέον ώρες.

«Εγώ είμαι μεταμοσχευμένος καρδιάς, έχω τα φάρμακά μου μαζί ευτυχώς, είναι δραματική η κατάσταση, έχει 5 ευρώ η τυρόπιτα, δεν έχουν κεράσει ούτε ένα νερό. Είμαστε εδώ παγιδευμένοι και ταλαιπωρημένοι. Κοιμόμαστε στο πάτωμα. Τώρα τελειώνουν και τα φαγητά του πλοίου, μόνο κάτι τυρόπιτες έχουν μείνει», περιέγραψε επιβάτης.

Τελικά με δεδομένο το απαγορευτικό κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου, δόθηκε πράσινο φως να κινηθεί προς Άγιο Κωνσταντίνο, όπου αποβιβάστηκαν υπό το συντονισμό του Λιμεναρχείου Στυλίδας.