ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon - Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη»

Blue Horizon - Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη»

«Έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλοι οι κανόνες και η βασική αρχή της ναυτοσύνης», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης για όσα αποτρόπαια συνένησαν στο πλοίο Blue Horizon.

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτιώτης από την οικογένεια του 36χρονου Αντώνη, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη αν θεώρησε πως με τον τρόπο που εκφράστηκα εξισώνω το θύτη και το θύμα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτοντας πως ο θάνατος του 36χρονου προκαλεί «σοκ και δέος» καθώς πρόκειται για ένα «έγκλημα πρωτοφανές στην ναυτοσύνη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, στην εταιρία, το πλήρωμα και τους λιμενικούς.

«Έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλοι οι κανόνες και η βασική αρχή της ναυτοσύνης», σημείωσε και κατέληξε πως ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα είχε παραιτηθεί «σε περίπτωση που υπήρχε ευθύνη που με εμπλέκει».