ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Δραματική διάσωση γυναίκας από Super Puma στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: Δραματική διάσωση γυναίκας από Super Puma στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Η γυναίκα διασώθηκε από το χωριό Αγία Τριάδα Καρδίτσας, όπου υπάρχουν έξι αγνοούμενοι και 20 εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα από τον απεγκλωβισμό γυναίκας που ήταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας. Η γυναίκα διασώθηκε από το χωριό Αγία Τριάδα Καρδίτσας, όπου υπάρχουν έξι αγνοούμενοι και 20 εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις είναι δραματικές.

Τεράστια είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel. Στη Θεσσαλία σπίτια έχουν βουλιάξει και κάποια έχουν γκρεμιστεί με αρκετούς να φοβούνται για τους εγκλωβισμένους.

Έτσι, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού, στον επιχειρησιακό έλεγχο του οποίου υπάγονται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και η Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ) και κατόπιν προφορικού αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστσίας, αναχωρούν οδικώς για τις περιοχές αυτές δύο τριμελείς ομάδες της ΜΥΑ με δύο φουσκωτά σκάφη τύπου Zodiac. Μαζί τους θα βρίσκεται και μια 8μελής ομάδα της ΕΟΕΠ με κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας.