ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Σε πληγείσες περιοχές ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Νίκος Ταχιάος

Κακοκαιρία Daniel: Σε πληγείσες περιοχές ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Νίκος Ταχιάος

Kακοκαιρία Daniel: Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές , βρίσκονται από νωρίς το πρωί σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών και Υποδομών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Προτεραιότητα είναι να διασφαλισθεί η αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι κ. Σταϊκούρας και Ταχιάος επισκέφθηκαν το κατεστραμμένο επίχωμα του ΠΑΘΕ, στο ύψος του Αλμυρού Μαγνησίας, όπου σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της Νίκαιας.

Μετά την αυτοψία, ο υφυπουργός Υποδομών μετέβη στο κέντρο διαχείρισης των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου, όπου συμφωνήθηκε ότι εντός της ημέρας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αμφιδρόμηση του ρεύματος ανόδου προς Θεσσαλονίκη, σε μήκος 6 χιλιομέτρων περίπου.

Απ΄ την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε τη Μεγάλη Βρύση Φθιώτιδας, όπου έγιναν εκτεταμένες καταστροφές, καθώς επίσης και την 7η ΕΜΑΚ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των επιχειρήσεων.

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και να εφαρμοστούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των οδικών και σιδηροδρομικών μετακινήσεων.