ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: «Καταστράφηκα, κάνω κουράγιο για να μην στεναχωρήσω τα παιδιά μου»

Κακοκαιρία Daniel:«Καταστράφηκα, κάνω κουράγιο για να μην στεναχωρήσω τα παιδιά μου»
Στιγμές τρόμου και ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι στην Καρδίτσα, η οποία έχει βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας «Daniel» από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.
Eurokinissi

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι στα χωριά της Καρδίτσας αλλά και του Βόλου τα οποία έχουν «βουλιάξει» έπειτα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel 

Συνεχίζει να σφυροκοπά τη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel, ενώ η περιοχή της Καρδίτσας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ποτάμι. Οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ενώ η χώρα θρηνεί ήδη 6 νεκρούς. Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία Daniel έχει δεχθεί και ο Βόλος με κατοικίες και επιχειρήσεις της περιοχής να έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από τα ορμητικά νερά.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της Καρδίτσας είναι και οι δηλώσεις κατοίκων του δήμου Παλαμά στο Newsbomb.gr. Οι κάτοικοι σε πολλά χωριά έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και έχουν ανέβει πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

«Καθυστέρησαν αρκετά να έρθουν να μας απεγκλωβίσουν, ήρθαν στις 18:00 το απόγευμα, ήμασταν εγκλωβισμένοι σχεδόν δύο 24ωρα. Ήμουν εγκλωβισμένος μαζί με τα δυο μου εγγόνια, την κόρη μου και την αδελφή μου. Τώρα είμαστε ασφαλής έχουμε ρεύμα και νερό», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Μπάμπης Γκερμπεσιώτης κάτοικος Καρδίτσας που μένει στο χωριό Αστρίτσα.

«Υπάρχει μία ύφεση, βέβαια όσο νυχτώνει δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, η στάθμη του νερού φαίνεται να έχει υποχωρήσει λίγο, δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέγεθος του προβλήματος, προσπαθούμε να επιβιώσουμε όσοι έχουμε μείνει πίσω στον Παλαμά. Έχουμε δώσει κλήση στο 112 και περιμένουμε βοήθεια, είναι μεγάλη η έκταση ζημιών. Ευελπιστούμε αύριο το πρωί να καλυτερέψουν τα πράγματα γιατί βλέπουμε ότι ο καιρός ανοίγει λίγο. Μέσα στην κωμόπολη του Παλαμά έχουν γίνει τεράστιες ζημιές, έχουν πέσει σπίτια, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν μέσα κάτοικοι. Μέχρι να έρθει ο στρατός ήμασταν στο έλεος, δεν γνωρίζαμε αν θα ζήσουμε», είπε ο κύριος Γιώργος κάτοικος Παλαμά.

«Η κατάσταση είναι τραγική, βρίσκομαι στο σπίτι του γιου μου γιατί το δικό μου σπίτι πλημμύρισε. Το σπίτι μου καταστράφηκε εντελώς, έχει μέσα 1,5 μέτρο σπίτι, έχουν διαλυθεί όλα. Το νερό έρχεται με μεγάλη ορμή ακούγεται σαν καταρράκτης. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την κατάσταση, είναι σαν να βρίσκομαι σε μία θάλασσα. Από κάποια πιο παλιά σπίτια έπεσαν οι τοίχοι, είναι απελπιστικό. Κάνω κουράγιο για να μην στεναχωρήσω τα παιδιά μου, έχω καταστραφεί», είπε με σπασμένη φωνή η κυρία Αργυρούλα Τουλούπι κάτοικος του χωριού Αγναντερό Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία, και για τον Βόλο καθώς η κακοκαιρία επιμένει με ραγδαίες μπόρες -από το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας-, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο, που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

«Στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης το ρεύμα έχει αποκατασταθεί, δεν υπάρχει νερό, εγώ μένω στα περίχωρα του Βόλου, εδώ δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, τα κυριότερα προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης», είπε στο Newsobmb.grοΔημητρης Μεντεκίδης κάτοικος Βόλου.

Σχετικές ειδήσεις