ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη» - Το αποκαλυπτικό βίντεο του Newsbomb.gr για τη δολοφονία

Blue Horizon: «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη» - Το αποκαλυπτικό βίντεο του Newsbomb.gr για τη δολοφονία

Στα δικαστήρια του Πειραιά βρέθηκαν σήμερα τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά 

Το βίντεο-ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr και ο Σωτήρης Σκουλούδης και καταδεικνύει το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και στο πλοίο Blue Horizon εξετάζει η Εισαγγελία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, που ξεκινάει στις 21:07, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της φόρτωσης, ο άτυχος Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Λιμενικού, διέθετε κανονικά το εισιτήριο του, επιλέγει να μην επιβιβαστεί ακόμα, ενώ στη συνέχεια, την στιγμή που προσπαθεί να επιβιβαστεί, σπρώχνεται από το πλήρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια του Πειραιά βρέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους, καθώς ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή για αύριο, μετά το βιντεοληπτικό υλικό αλλά και νέες μαρτυρικές καταθέσεις, που προσκομίστηκαν στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά.

Ο πλοίαρχος του Blue Horizon πάντως, σύμφωνα με το Star, θα χρεώσει τη δολοφονία του Αντώνη στο πλήρωμα του καταπέλτη, καθώς θα ισχυριστεί στις αρχές: «Δεν είχα λόγο να αμφισβητήσω τα εμπειρότατα στελέχη το πληρώματος και τα όσα μου έλεγαν. Πίστευα ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Όταν μου είπαν να σηκώσω τον καταπέλτη, εγώ το έκανα».

Ακόμα, θα υποστηρίξει ότι όταν το πλήρωμα του είπε από τον ασύρματο ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, η πρώτη του ενέργεια ήταν να ενημερώσει το Λιμεναρχείο.

Τέλος, στην ερώτηση γιατί δεν έκανε κράττει στο πλοίο, ο καπετάνιος αναμένεται να υποστηρίξει ότι έπρεπε να διατηρήσει χαμηλή ταχύτητα για να μπορέσει να το κυβερνήσει.

Συγκλονίζει φίλος του Αντώνη: «Ήταν ένας πρίγκιπας, ζητάμε δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια του Πειραιά σήμερα βρέθηκε και ένας από τους φίλους του αδικοχαμένου 36χρονου, για να αντικρίσει τους κατηγορούμενους. «Μαζί πήγαμε και βγάλαμε το εισιτήριο. Ήταν παιδί πρίγκιπας. Γι΄αυτό και ζητάμε δικαιοσύνη και εγώ και η οικογένειά του», δήλωσε οργισμένος.

Το απόγευμα της Παρασκευής, σε κλίμα οδύνης ο Αντώνης Καργιώτης κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.