ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon – Λύτρας: «Κάποιοι προσπάθησαν να “κουκουλώσουν” το θέμα, ευτυχώς υπάρχουν βίντεο»

Blue Horizon – Λύτρας: «Κάποιοι προσπάθησαν να “κουκουλώσουν” το θέμα, ευτυχώς υπάρχουν βίντεο»

«Πήγαν να “κουκουλώσουν” το θέμα», υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας για την υπόθεση δολοφονίας του.

«Τρέχουν» οι εξελίξεις με την υπόθεση δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να αποφασίζουν την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι, την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο. Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί.

Σήμερα (11/09), ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση δολοφονίας του, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ορισμένοι προσπάθησαν να “κουκουλώσουν” το θέμα, όμως ευτυχώς υπάρχουν βίντεο», αναφερόμενος στους υπευθύνους του πλοίου.

«Έχουμε δύο κατηγορούμενους που έχουν προφυλακισθεί και άλλους δύο, για τους οποίους θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο. Ή σήμερα ή αύριο (12/09), θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, για να πάρουμε και αντίγραφα της δικογραφίας, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε αυτά τα στοιχεία. Ό,τι σχόλιο κάνω, είναι με βάση αυτό το βίντεο που έχουμε δει και πληροφορίες δημοσιογραφικής φύσεως που υπάρχουν», προσέθεσε ο κ. Λύτρας.

«Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) πρέπει να τιμωρηθούν και μάλιστα, παραδειγματικά. Διότι προσβάλλουν όλον τον ναυτικό κόσμο με αυτό το έγκλημα. Θα υπάρχουν αποζημιώσεις στους συγγενείς του Αντώνη για ψυχική οδύνη. Πιστέυω ότι μέσα σε δύο λεπτά, όλο το πλοίο είχε ενημερωθεί για ό,τι συνέβη», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις