ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο Folli Follie: Η δίκη παρωδία και οι χλιδάτες διακοπές των Κουτσολιούτσων

Κουτσολιούτσοι

Σε λίγες ημέρες, στις 14 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie η οποία σέρνεται εδώ και χρόνια και οι Κουτσολιούτσοι διακοπάρουν ανενόχλητοι

Σε λίγες ημέρες λοιπόν αναμένεται να εκδικαστεί το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που εξέθεσε τη χώρα διεθνώς και ζημίωσε με εκατομμύρια ευρώ Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ασφαλιστικούς φορείς, κ.λπ.), φυσικά πρόσωπα και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εκτός νέου απροόπτου!

Η όλη διαδικασία βεβαίως έχει πάρει διαστάσεις ιλαροτραγωδίας αφού τόσο ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος όσο και ο γιος του Τζώρτζης στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, κι ενώ δηλαδή βρισκόταν σε εξέλιξη για πρώτη φορά η δίκη τους, είχαν αποφυλακιστεί με απόφαση του δικαστηρίου. Η εν λόγω απόφαση ήταν τότε μονόδρομος για τους δικαστές, καθώς έληγε το 18μηνο της προφυλάκισης των δυο κατηγορουμένων και η δίκη τους σε καμία περίπτωση δεν θα έχει ολοκληρωθεί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων αρχίζει -τουλάχιστον- από το 2006 και χαρακτηρίζεται από ένα όργιο πλαστογραφήσεων τραπεζικών εγγράφων, εικονικών συναλλαγών και δήθεν θυγατρικών εταιρειών της Folli Follie στην Ασία, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα.

Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης και ακόμη επτά πρόσωπα, κατά περίπτωση, θα δικαστούν για τα εξής κακουργήματα: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφόρησης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Το καταπληκτικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι Κουτσολιούτσοι απολαμβάνουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους! Ο πατριάρχης της οικογένειας Δημήτρης Κουτσολιούτσος που παρουσιάστηκε με αναπηρικό καροτσάκι, τους προηγούμενους μήνες στα διάφορα στάδια της δίκης, δείχνει να χαίρει άκρας υγείας, όπως φάνηκε στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με εκείνον να οδηγεί στα τέλη Αυγούστου μια «γουρούνα» στις Σπέτσες, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Η δε Καίτη Κουτσολιούτσου έμοιαζε στις ίδιες φωτογραφίες και αυτή ανανεωμένη. Και γιατί να μην είναι; Αφού όλα τους πάνε πρίμα… Και η χλιδή δεν συνεχίζεται μόνο στις Σπέτσες. Η κυρία Καίτη εθεάθη σε φωτογραφίες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στους διάσημους καταρράκτες Multnomah Falls στο Όρεγκον. Όσο για τον υιό Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, περνάει… φτωχικά σε ένα ρετιρέ στην Κηφισιά και εμφανίζεται συχνά πυκνά στα καφέ και τα εστιατόρια της περιοχής, ενώ λέγεται πως κι αυτός το καλοκαίρι ταξίδεψε ανά την Ελλάδα, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της εν εξελίξει δίκης για τη μετακίνηση των μελών της οικογένειας εκτός Νομού Αττικής.

Με τη βίλα στις Σπέτσες η οποία είχε δεσμευθεί από το δημόσιο ξέρει κανείς να μας πει κάτι; Διότι οργιάζουν τα δημοσιεύματα ότι βίλα νοικιάζεται για 15.000 ευρώ την ημέρα σε Έλληνες και ξένους που μπορούν να πληρώσουν για να απολαύσουν τη χλιδή και την άπλετη θέα που προσφέρει στον Αργολικό κόλπο στον κόλπο της Ξυλοκέριζας.
Ποιος και με ποιον τρόπο πληρώνει για να συντηρείται η πολυτελής βίλα; Νοικιάζεται ή γίνεται προσπάθεια να προβληθεί μέσω δημοσιευμάτων για να πουληθεί; Εάν νοικιάζεται, πώς και σε ποια τσέπη καταλήγουν τα χρήματα;