ΕΛΛΑΔΑ

Λούτσα: Γνωστοί βαρόνοι ναρκωτικών στη Γαλλία οι 6 νεκροί

Λούτσα: Γνωστοί βαρόνοι ναρκωτικών στη Γαλλία οι 6 νεκροί
EUROKINISSI

Λούτσα: Φύλλο και φτερό γίνονται τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας με στόχο να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου και την αιματηρή ενέδρα με τους 6 νεκρούς.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης 6 ατόμων στη Λούτσα, με τους δράστες να διαφεύγουν και τους αυτόπτες μάρτυρες να παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Τέσσερις άντρες νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο, ένας πίσω από το πορτ μπαγκάζ και άλλος ένας δίπλα από την πόρτα του συνοδηγού, με έναν από τους κατοίκους της περιοχής να έχει καταφέρει να καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο ένα κομμάτι της μαφιόζικης επίθεσης.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που δεν έχει καταγράψει από την αρχή το συμβάν ακούγονται οι τελευταίοι 36 με 40 πυροβολισμοί, όμως στο σημείο θα βρεθούν αργότερα συνολικά 60 κάλυκες, με τους αναλυτές της αστυνομίας να προσπαθούν να διαπιστώσουν σε πόσα όπλα αντιστοιχεί ο ήχος που ακούγεται.

Οι δράστες που θεωρείται πιθανό από την αστυνομία να ήταν 3, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Γάζωσαν όπως δείχνουν οι εικόνες το αυτοκίνητο των θυμάτων και έφυγαν από το σημείο όταν ήταν σίγουροι πως είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους.

Το χρονικό της επίθεσης

Η αιματηρή επίθεση σημειώνεται λίγο μετά τις 18:00 χθες το απόγευμα. Οι δράστες φτάνουν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και ένα αυτοκίνητο. Μπλοκάρουν σε στενό το όχημα των θυμάτων και ανοίγουν πυρ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι 6 άντρες που είχαν γαλλικές ταυτότητες και τουρκικά ονόματα βρίσκουν τον θάνατο. Οι 4 μέσα στο ΙΧ και οι δύο που κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν έξω από αυτό.

Εκτός όμως από τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, η εκπομπή Live News επικοινώνησε και με ανεξάρτητους αναλυτές οι οποίοι από την ανάλυση του ηχητικού εκτιμούν ότι είναι ένας και μοναδικός ο εκτελεστής, που χρησιμοποίησε ένα υποπολυβόλο όπως αυτό που βλέπουμε με δυνατότητα τριπλής βολής. Θεωρείται πιθανό να υπήρχε και πιστόλι ως δεύτερο όπλο, όμως ο ήχος στο ντοκουμέντο παραπέμπει τους αναλυτές σε υποπολυβόλο και σε πολύ καλά εκπαιδευμένο χειριστή.

Σε ορισμένα σημεία ακούγονται ριπές 3 βολών, σε άλλα δύο και έπειτα ο εκτελεστής δίνει μια μια τις χαριστικές βολές, όπως εξηγούν στο Live News αναλυτές.

Οι δράστες, ο εκτελεστής και η ομάδα υποστήριξής του, είτε είχαν στήσει ενέδρα και περίμεναν το αυτοκίνητο των θυμάτων, είτε τους ακολούθησαν μετά από παρακολούθηση και εξαπέλυσαν την επίθεση στο στενό που έκριναν ότι εξυπηρετεί το σχέδιό τους. Ένα σημείο που πιθανότατα γνώριζαν πως ήταν «τυφλό» από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής, οι 6 έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό, πολύ πιθανά επειδή γνώριζαν ήδη ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους.

Ένας από τους άντρες που δολοφονήθηκε είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 5. Οι αστυνομικοί είναι σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους τους στη Γαλλία, με την πληροφορία ότι τα θύματα άνηκαν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών να αξιολογείται πολύ προσεκτικά.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Τα κινητά των θυμάτων γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας με στόχο να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου και την αιματηρή ενέδρα με τους 6 νεκρούς.