ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση στο Newsbomb.gr για τα ζώα που κινδυνεύουν να πνίγουν - Εγκλωβισμένοι οι εθελοντές

Έκκληση στο Newsbomb.gr για τα ζώα που κινδυνεύουν να πνίγουν - Εγκλωβισμένοι οι εθελοντές

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των χωριών της Θεσσαλίας αλλά και στα ζώα της περιοχής - Συγκλονίζουν οι εικόνες του Newsbomb.gr

Η Θεσσαλία εδώ και λίγα 24ώρα θυμίζει βυθισμένη πολιτεία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, όπου εκτός από τους κατοίκους, εκατοντάδες οικόσιτα ζώα δίνουν τη δική τους μάχη, με συμμάχους τους εθελοντές, να σωθούν.

Μέσα από το Newsbomb.gr η εθελόντρια, Ανδριάνα Τζούρα, μέλος της Ελληνικής Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Δρυμού Θεσσαλονίκης, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς και στον στρατό να συνδέρμουν στην προσπάθειά τους. Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλοί εθελοντές νοσούν με γαστρεντερίτιδα, κάτι το οποίο δυσχαιρένει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες τους.

«Γνωρίζοντας την τραγική κατάσταση των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλία και την τεράστια προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων στην περιοχη, ένα ακόμη τεράστιο έργο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και αυτό είναι η προσπάθεια απεκλωβισμού των ζώων», ανέφερε αρχικά στο Newbsomb.gr η κυρία Τζούρα.

Η ίδια συνέχισε κάνοντας έκκληση για βοήθεια: «Κάνουμε έκκληση να δωθεί βαρύτητα ώστε να σωθούν όσες περισσότερες αθώες ζωές.Υπαρχει ανάγκη λέμβων και εναέριων μέσων για τη διάσωση μεγαλύτερων ζώων. Ένα πολύ ενεργό μέλος της όλης αυτής προσπάθειας είναι ο κύριος Αποστολής από τον ορειβατικό σύλλογο Καρδίτσας ο οποίος ενεργει με άλλους εθελοντές με το μέσο που διαθέτει και αυτό είναι το κανό του,και το δημοτικό καταφύγιο ζώων Λαρισας με επικεφαλής τον Γκουγκλιανά Θάνο που επιχειρούν με τη βάρκα τους».

Μάλιστα, η κυρία Τζούρα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές που εκπέμπουν για βοήθεια: «Υπάρχει πρόβλημα στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, στην Αγία Μαρίνα προς Σικουριο, στο Βλοχό, στο Πεδινό, στον Μαραθέα και στην Μεταμόρφωση. Κανουμε έκκληση προς όλους τους φορείς και τον κρατικό μηχανισμό για άμεση επέμβαση και ενίσχυση της προσπάθειας αυτής».