ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Καργιώτης: Ο ψυχίατρός του αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του - «Ήταν ένα βασανισμένο παιδί»

Αντώνης Καργιώτης: Ο ψυχίατρός του αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του - «Ήταν ένα βασανισμένο παιδί»

Ο ψυχίατρος του αδικοχαμένου Αντώνη, μιλάει για την κατάσταση του 36χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του λιμάνι του Πειραιά.

Ο ψυχίατρος του Αντώνη Καργιώτη και επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας ψυχικής υγείας Λασιθίου, Μανόλης Καναβάκης μίλησε στην εκπομπή T-live για το τι παιδί ήταν ο Αντώνης Καργιώτης, αποκαλύπτοντας ότι τα ταξίδια ήταν αυτά που τον έκαναν χαρούμενο.

«Όταν συμβαίνει ένας θάνατος και η απουσία του πατέρα, ο άνθρωπος ως άμυνα ασυνείδητη θέλει να ζήσει. Ο ίδιος έπαιρνε χαρά και ζωή από τα ταξίδια», ανέφερε αρχικά ο κ. Καναβάκης.

«'Ηταν ένα παιδί που αντιδρούσε με έναν τρόπο που ήταν τελείως αντίθετος με παιδιά που είχαν το ίδιο θέμα, και τα βλέπουμε και είναι επιθετικά και επικίνδυνα για τους άλλους. Σε καμία περίπτωση ο Αντώνης δεν ήταν επικίνδυνος και δεν δημιουργούσε προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν έκανε καταχρήσεις, ήταν ένα βασανισμένο παιδί», είπε ο ψυχίατρος του άτυχου 36χρονου μιλώντας για το πόσο τον είχε επηρεάσει ο θάνατος της μητέρας του πριν έξι μήνες.

Ο κύριος Καναβάκης αποκάλυψε μάλιστα ότι οι αρμόδιοι γνώριζαν για την κατάσταση της υγείας του Αντώνη Καργιώτη: «Η κοινωνική λειτουργός σε συνεργασία με όλη την ομάδα, βλέποντας ότι ο Αντώνης έκανε συχνά ταξίδια στην Αθήνα και διαπιστώνοντας ότι ήταν ευάλωτος και θα μπορούσαν να συμβούν διάφορα πράγματα, πήραν την πρωτοβουλία και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Η διαφορετικότητα σκοτώνει. Δεν υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες», είπε καταλήγοντας ο επιστήμονας.