ΕΛΛΑΔΑ

Λούτσα: Βρέθηκε το κρησφύγετο των θυμάτων - Σε κοντινή απόσταση από το σημείο του φόνου

Λούτσα: Βρέθηκε το κρησφύγετο των θυμάτων - Σε κοντινή απόσταση από το σημείο του φόνου
Newsbomb.gr

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο που δολοφονήθηκαν βρέθηκε το κρησφύγετο των έξι νεκρών Τούρκων, με τους δολοφόνους ωστόσο να παραμένουν άφαντοι μετά το πρωτοφανές ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σιγά σιγά οι Αρχές ανακαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από το πρωτοφανές ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Λούτσα το απόγευμα της Δευτέρας 11/9.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες βρέθηκε το σπίτι όπου κρύβονταν τα θύματα, το οποίο μάλιστα ήταν σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας.

Ένα ακόμα στοιχείο που έρχεται στο φως είναι πώς οι έξι Τούρκοι που βρέθηκαν εκτελεσμένοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν συνεργάτες του διαβόητου Τούρκου μαφιόζου, Μπαρίς Μπογιούν. Ενός κακοποιού που τα «πλοκάμια» του έχουν απλωθεί σε όλες τις βαλκανικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Μπαρίς Μπογιούν

Ο Μπαρίς Μπογιούν είναι ο ηγέτης μιας εκ των μεγαλύτερων (και επικίνδυνων) εγκληματικών οργανώσεων που καταζητείται ως ο κύριος υπεύθυνος για πολλές δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Πληροφορίες για το πόσο χρονών είναι ο Μπαρίς Μπογιούν, από πού είναι και τι κάνει δεν είναι ξεκάθαρες ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες ειδησεογραφικές πηγές από την Τουρκία, υποστηρίζεται ότι ο Μπογιούν ήταν στα 30 του, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ζει μια πολυτελή ζωή με τα έσοδα που κέρδιζε από εγκληματικές πράξεις όπως εμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το όνομα του Μπαρίς Μπογιούν ήρθε στο προσκήνιο επειδή ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας του Μαυροβούνιου μαφιόζου Γιόβαν Βούκοτιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένοπλη επίθεση στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Ο Βούκοτιτς

Επιπλέον, ο Μπογιούν κατηγορείται για τη δολοφονία των Kubilay Berk Küçükaslan και Savaş Şentürk στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Οκτωβρίου 2021. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ο υποκινητής του περιστατικού στο οποίο επίσης τραυματίστηκαν 4 άτομα. Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε για την διπλή δολοφονία αποκαλύφθηκε ότι ο Μπαρίς Μπογιούν ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης που ιδρύθηκε για τη διάπραξη εγκλημάτων και ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν συνδεδεμένα μαζί του.

Είναι άγνωστο πού βρίσκεται τώρα ο Μπαρίς Μπογιούν. Τουρκικά μέσα ανέφεραν πως Μπογιούν συνελήφθη στην Ιταλία και ο ίδιος ζήτησε να εκδοθεί στην Τουρκία. Ωστόσο, η ακρίβεια αυτών των πληροφοριών δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Γνωστοί βαρόνοι ναρκωτικών στη Γαλλία οι 6 νεκροί

Η αιματηρή επίθεση σημειώνεται λίγο μετά τις 18:00 χθες το απόγευμα. Οι δράστες φτάνουν με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και ένα αυτοκίνητο. Μπλοκάρουν σε στενό το όχημα των θυμάτων και ανοίγουν πυρ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι 6 άντρες που είχαν γαλλικές ταυτότητες και τουρκικά ονόματα βρίσκουν τον θάνατο. Οι 4 μέσα στο ΙΧ και οι δύο που κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν έξω από αυτό.

Εκτός όμως από τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, η εκπομπή Live News επικοινώνησε και με ανεξάρτητους αναλυτές οι οποίοι από την ανάλυση του ηχητικού εκτιμούν ότι είναι ένας και μοναδικός ο εκτελεστής, που χρησιμοποίησε ένα υποπολυβόλο όπως αυτό που βλέπουμε με δυνατότητα τριπλής βολής. Θεωρείται πιθανό να υπήρχε και πιστόλι ως δεύτερο όπλο, όμως ο ήχος στο ντοκουμέντο παραπέμπει τους αναλυτές σε υποπολυβόλο και σε πολύ καλά εκπαιδευμένο χειριστή.

Σε ορισμένα σημεία ακούγονται ριπές 3 βολών, σε άλλα δύο και έπειτα ο εκτελεστής δίνει μια μια τις χαριστικές βολές, όπως εξηγούν στο Live News αναλυτές.

Οι δράστες, ο εκτελεστής και η ομάδα υποστήριξής του, είτε είχαν στήσει ενέδρα και περίμεναν το αυτοκίνητο των θυμάτων, είτε τους ακολούθησαν μετά από παρακολούθηση και εξαπέλυσαν την επίθεση στο στενό που έκριναν ότι εξυπηρετεί το σχέδιό τους. Ένα σημείο που πιθανότατα γνώριζαν πως ήταν «τυφλό» από κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής, οι 6 έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατό, πολύ πιθανά επειδή γνώριζαν ήδη ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους.

Ένας από τους άντρες που δολοφονήθηκε είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους 5. Οι αστυνομικοί είναι σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους τους στη Γαλλία, με την πληροφορία ότι τα θύματα άνηκαν σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών να αξιολογείται πολύ προσεκτικά.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Τα κινητά των θυμάτων γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας με στόχο να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για το συμβόλαιο θανάτου και την αιματηρή ενέδρα με τους 6 νεκρούς.

Σύλληψη Τούρκου στο αεροδρόμιο

Ο 32χρονος Τούρκος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 20:35, αφού εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβατών στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Τα xray εντόπισαν αντικείμενα που προσομοίαζαν με φυσίγγια όπλου.

Στο αεροδρόμιο έφτασαν αμέσως αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι ο Τούρκος θα ταξίδευε για Μυτιλήνη. Μέσα στις αποσκευές του σε μια χάρτινη σακούλα υπήρχαν τέσσερα φυσίγγια των 9 mm. Eπίσης κατασχέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας Πορτογαλίας.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι και τα φυσίγγια, καθώς τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για το εξαπλό φονικό ήταν των 9 mm.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς θεωρούσαν σχεδόν σίγουρο ότι οι εμπλεκόμενοι στη μαζική εκτέλεση θα έψαχναν τρόπο να φύγουν από τη χώρα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τη διαλεύκανση του πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα εγκλήματος.

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη μαφιόζικη ενέδρα θανάτου με τους έξι νεκρούς στη Λούτσα παρουσίασε ο ΣΚΑΪ. Στο ηχητικό ακούγονται οι πυροβολισμοί, αλλά και η χαριστική βολή για να σιγουρευτεί ο δράστης ότι δεν θα μείνει κανείς ζωντανός.

Σχετικές ειδήσεις