ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr - «Σώσαμε δέκα άτομα από πνιγμό»

Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr - «Σώσαμε δέκα άτομα από πνιγμό»
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Κακοκαιρία Daniel: Κάτοικος μιλά στο Newsbomb.gr για τις δραματικές διασώσεις στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο χωριό Μεταμόρφωση

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

«Βούλιαξε» στα λασπόνερα ο θεσσαλικός κάμπος μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οι εικόνες στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας συγκλόνισαν τη χώρα, αφού το χωριό εξαφανίστηκε από το χάρτη καθώς ορατές είναι μόνο οι σκεπές των σπιτιών.

Στον δήμο Μεταμόρφωσης η καταστροφή είναι βιβλική και οι ζημιές στις υποδομές ανυπολόγιστες.

Ενδεικτικές τις τραγικότητας της κατάστασης είναι οι εικόνες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr και φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης.

Κάτοικος στο Newsbomb.gr: «Απεγκλωβίσαμε 10 άτομα, δεν είχαν καμία πιθανότητα να γλιτώσουν»

«Μείναμε 60 άτομα στη Μεταμόρφωση, κατά τις 19:00 το νερό άρχισε να έρχεται, έμειναν 10 άτομα μέσα στα σπίτια τους. Στις 00:00 το νερό έφτασε τα 5-6 μέτρα. Το πρωί στις 06:00 πήγα με έναν φίλο μου, με τις βάρκες μας και απεγκλωβίσαμε επτά άτομα τα οποία δεν είχαν καμία πιθανότητα να γλιτώσουν. Και με τον Ιανό είχαμε προβλήματα, δεν έγινε κανένα έργο, εμείς σώσαμε την κατάσταση», ανέφερε ο Στέφανος Κουζούμης κάτοικος Μεταμόρφωσης στον φακό του φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη.

«Μέσα σε δέκα μέρες δεν ήρθε κανείς να δει τι συμβαίνει. Σήμερα ήρθε ένα σπουδαίο πρόσωπο και δεν κατέβηκε, λυπάμαι», πρόσθεσε.

«Εγώ μένω στον Παλαμά, το χωριό μας τελείωσε. Δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιάξει κανείς σπίτι, το χωριό μας καταστράφηκε», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ανάλογη τραγωδία στη Μεταμόρφωση είχε σημειωθεί και το 1994, όταν είχε σπάσει το φράγμα του Πηνειού και τα νερά είχαν κατακλύσει το χωριό. Το 2023, η Μεταμόρφωση Καρδίτσας σβήστηκε από τον χάρτη. Το συγκλονιστικό βίντεο τράβηξε πολίτης που απομακρύνθηκε με ελικόπτερο από την ευρύτερη περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις