ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Τι απαντά ο πατέρας του αστυνομικού που σκότωσε την πρώην του

Δολοφονία, Καλαμαριά
Eurokinissi

Η πρώην σύζυγος του αστυνομικού δεν ζητούσε διατροφή για τα παιδιά τους και δεν ήθελε επανασύνδεση μαζί του 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον αστυνομικό που δολοφόνησε με καραμπίνα την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ζευγάρι πήρε συναινετικό διαζύγιο το 2023 και από τότε ο αστυνομικός έβλεπε τα παιδιά.

Η πρώην σύζυγός του, μάλιστα, μετά το διαζύγιό τους δεν απαίτησε διατροφή, καθώς ήταν οικονομικά ευκατάστατη. Έμενε με τα παιδιά της σε διαμέρισμα του 6ου ορόφου στην Καλαμαριά ενώ ο αστυνομικός έμενε με τους γονείς του.

Ο πατέρας, μάλιστα, του αστυνομικού, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στον Alpha, ανέφερε: «Αγαπούσε υπερβολικά τη γυναίκα του, δεν ήξερε να λέει όχι. Δεν ξέρω γιατί σκότωσε τη γυναίκα του. Έφυγε από το σπίτι του για να πάει στην υπηρεσία του. Δεν ξέρω τι έγινε».

Πάντως, φίλος του αστυνομικού υποστήριξε στις κάμερες ότι (σ.σ.: ο 38χρονος) έλεγε στον πατέρα του «θα τη σκοτώσω» και γι' αυτό πήρε την καραμπίνα με την πρόφαση ότι θα την «καθαρίσει» και πήγε έξω από το διαμέρισμα της Καλαμαριάς. Περίμενε, μάλιστα, να μπουν τα παιδιά του στο σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στον 6ο όροφο, χτύπησε το κουδούνι και μόλις εκείνη του άνοιξε, πυροβόλησε κατευθείαν με την 42χρονη να πέφτει αιμόφυρτη στο έδαφος και τον θάνατό της να είναι ακαριαίο.

Οι γείτονες, ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ειδοποίησαν το 100 αλλά ήταν ήδη αργά, αφού όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί και διασώστες, βρήκαν και τους δύο νεκρούς.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με όσους τον ήξεραν, ζητούσε επανασύνδεση με την πρώην σύζυγό του, όμως εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γύριζε πίσω. Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε κάποια καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Ο αστυνομικός Λ. Μ. υπηρετούσε στο τμήμα της Υ.Τ.Ε.Β.Ε. (Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος), ενώ του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε.