ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Έκκληση ηλικιωμένης στον Παλαμά που ζει στο μπαλκόνι της αδερφής της

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Έκκληση ηλικιωμένης στον Παλαμά που ζει στο μπαλκόνι της αδερφής της
EUROKINISSI.

Η κ. Βαΐτσα από τον Παλαμά Καρδίτσας περνά τον δικό της «Γολγοθά», μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Daniel.

Οι εικόνες Αποκάλυψης στη Θεσσαλία είναι ακόμη εκεί, με τα drones πλέον να καταγράφουν την απόλυτη καταστροφή μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ άδεια, τα σπίτια γεμάτα λάσπες, ακατάλληλα για να μείνει κάποιος, ζώα ζωντανά που κάνουν αγώνα για να επιζήσουν και στέκονται δίπλα στα νεκρά, τα οποία πλέον αποτελούν –μαζί με τα μολυσμένα νερά– μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, δεν έχουν τελειωμό οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων, οι οποίοι είδαν το βιός τους να καταστρέφεται.

Η κ. Βαΐτσα από τον Παλαμά Καρδίτσας περνά τον δικό της «Γολγοθά», αφού ζει στο μπαλκόνι της αδελφής της, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Το σπίτι της κ. Βαΐτσας έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις φονικές πλημμύρες. Η γυναίκα δεν μπορεί να μετακινηθεί –ούτε και η αδελφή της– αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας και μάλιστα, χρησιμοποιεί συσκευή οξυγόνου για να μπορέσει να μιλήσει και να ζήσει. Η συσκευή που χρησιμοποιούσε, καταστράφηκε από τον χείμαρρο.

Η ηλικιωμένη ζητά από τον Δήμο ή την Περιφέρεια να την βοηθήσει να μεταφερθεί σε κάποια δομή φιλοξενίας ή κάποιο τροχόσπιτο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της. Η γυναίκα δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της αρχικά, ωστόσο, πλέον δεν μπορεί να μείνει υπό αυτές τις συνθήκες.

Σχετικές ειδήσεις