ΕΛΛΑΔΑ

Folli Follie: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τους Κουτσολιούτσους

Folli Follie: Έφτασε η ώρα της κρίσης για τους Κουτσολιούτσους

Ξεπεράστηκαν - υποτίθεται- όλα τα κωλύματα και ήρθε η ώρα μετά από 6 χρόνια να προχωρήσει η δίκη για το μέγα σκάνδαλο στο Γ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών

Αν όλως τυχαίως δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης θα καθίσουν σήμερα στις πρώτες θέσεις ενός μεγάλου εδώλιου, με 9 κατηγορουμένους. Ο 10ος αυτής της δίκης, ο επικεφαλής των οικονομικών της εταιρείας Γιάννης Μπεγιέτης, παραμένει καταζητούμενος και θα δικαστεί ωσεί παρών, δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Οι δικαστές στο σκεπτικό τους στο βούλευμα κάνουν λόγο για παράνομη δράση 17 ετών, ζημία για Δημόσιο, εταιρείες και ιδιώτες 413 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά κατ’ εκτίμηση, καθώς αναφέρεται ότι η πραγματική “μαύρη τρύπα” ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί. Τα μαγικά κόλπα είναι τόσα πολλά που ζάλιζαν το χρήμα... Κανείς δεν ξέρει ακριβώς το μέγεθος της μαύρης τρύπας.

Από όπου κι αν το πιάσεις λερώνεσαι. Πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων, εταιρείες “οχήματα” στην Ασία που εμφάνιζαν εικονικές πωλήσεις προϊόντων, πλασματική αύξηση των κερδών του Ομίλου, εμφάνιση των παραποιημένων οικονομικών ισολογισμών στο ΧΑΑ και διόγκωση της μετοχής, εξαπάτηση των επενδυτών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιλαμβάνονται στο “πλούσιο” κατηγορητήριο. Αλλά κανείς δεν ήξερε τίποτα. Ούτε ο υιός Τζώρτζης, ούτε η μητέρα Καίτη... Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ είναι ερώτημα αν θα υπάρξουν κι άλλα τυχαία απρόοπτα που θα οδηγήσουν στην διακοπή της. Άλλωστε ο στόχος είναι να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και να βγουν από το κάδρο ο Τζώρτζης και η κύρια Καίτη.