ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Ψάχνουν τον συνομιλητή του πλοιάρχου που θα «τακτοποιούσε» τον θάνατο Καργιώτη

Blue Horizon: Ψάχνουν τον συνομιλητή του πλοιάρχου που θα «τακτοποιούσε» τον θάνατο Καργιώτη
Newsbomb.gr

Οι Αρχές τώρα προσπαθούν να φτάσουν στο ποιο είναι αυτό το πρόσωπο και γι' αυτό έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών τους και τον πλοίαρχο του Blue Horizon

Μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει ποιο είναι το πρόσωπο εκείνο με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία ο πλοίαρχος του Blue Horizon, ζητώντας του να «τακτοποιήσει» την υπόθεση με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη μέχρι το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι Αρχές τώρα προσπαθούν να φτάσουν στο ποιο είναι αυτό το πρόσωπο και γι' αυτό έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών τους και τον πλοίαρχο, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τόσο ποιος ήταν ο Αντώνης Καργιώτης που είχε πνιγεί, φέρεται να γνώριζε ότι είχε εισιτήριο για να επιβιβαστεί στο πλοίο και φέρεται να ήξερε και τον τρόπο που πνίγηκε.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τον πλοίαρχο του Blue Horizon και η αναφορά στον Αντώνη Καργιώτη

Το ηχητικό ντοκουμέντο, που αποκάλυψε το MEGA, δείχνει ότι ο πλοίαρχος ήξερε για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη. Στο ηχητικό ακούγεται ο καπετάνιος του Blue Horizon να καλεί το πλήρωμα να μην αναφέρει ότι έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, αλλά να πει ότι μόνο του έβαλαν τις φωνές. Στη συνέχεια ακούγεται να καλεί κάποιον στο τηλέφωνο – αυτό το πρόσωπο αναζητούν οι Αρχές – το οποίο εκτιμάται ότι είναι κάποιος ανώτερος του πλοιάρχου από τον οποίο ο πλοίαρχος ζητάει να «τακτοποιήσει» το ζήτημα πριν το πλοίο επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

Απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού ζήτησε η ανακρίτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία και διενεργεί την δικαστική έρευνα ζήτησε την απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών που έχουν καταγραφεί στο μαύρο κουτί των επικοινωνιών του πλοίου.

Από τα όσα αναφέρει ο καπετάνιος προκύπτει ότι γνώριζε ποιος ήταν ο άνθρωπος που είχε πνιγεί, πώς είχε πνιγεί και πως διέθετε εισιτήριο για την επιβίβασή του στο πλοίο. Παρόλα αυτά επιχείρησε να «τακτοποιηθεί» το ζήτημα προτού το πλοίο επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

«Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», λέει, ενώ μία μέρα πριν ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε πως το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήρια».