ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Το παιδί ήταν δεμένο στο κάθισμα» - Πώς ξέχασαν 9χρονο παιδί ΑμεΑ σε σχολικό λεωφορείο

Σχολικό λεωφορείο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφία αρχείου

«Το παιδάκι ήταν πολύ φοβισμένο, δεν είχε ούτε νερό», λέει η γιαγιά του 

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα παιδί 9 ετών με κινητικά προβλήματα έμεινε μόνο του για τρεις ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Την υπόθεση κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του ανήλικου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός.

Όπως ανέφερε η γιαγιά του 9χρονου παιδιού στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, «ξέχασαν το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο. Εγώ από την κόρη μου το έμαθα. Χάλια ήταν, χάλια ήταν όλη τη νύχτα μέχρι τα μεσάνυχτα. Και το παιδάκι ήταν πολύ φοβισμένο. Δεν είχε ούτε νερό και δεν μιλάει».

Μάλιστα, η γιαγιά τονίζει: «Το παιδί ήταν δεμένο στο κάθισμα και ήταν πολύ τρομαγμένο».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Έτσι, επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, από το σπίτι του, στο οποίο βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν μαζί το πρόγραμμα.

Όταν έφτασαν στο ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά, εκτός από τον 9χρονο αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, χωρίς κανένας να αντιληφθεί την απουσία του. Ο οδηγός της επόμενης βάρδιας ήταν εκείνος που, μετά από τέσσερις ολόκληρες ώρες βρήκε το αγοράκι μέσα στο λεωφορείο ολομόναχο.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπάμεφθηκαν σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.