ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλία - Ξεσπά η μητέρα της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση: «Της έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα»

Γαλλία - Ξεσπά η μητέρα της 32χρονης που πέθανε από αλλαντίαση: «Της έλεγαν ότι δεν έχει τίποτα»

Γαλλία: «Αν είχαν διαγνώσει θα το είχαν προλάβει. Δεν το διέγνωσαν», καταγγέλλει η μητέρα της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό

Ξέσπασε η μητέρα της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας, τονίζοντας ότι η κόρη της είχε ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι δεν επέδειξαν την απαιτούμενη προσοχή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η γυναίκα είχε εμφανίσει συμπτώματα, όμως δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

«Ο γαμπρός μου πάει λίγο καλύτερα, γιατί του έδωσαν το αντίδοτο. Η κόρη μου είχε συμπτώματα. Ζήτησε ιατρική περίθαλψη. Την έστειλαν σπίτι της, της είπαν “δεν έχετε τίποτα, γεια σας”», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν το διέγνωσαν. Όχι δεν πρόλαβαν. Αν είχαν διαγνώσει θα το είχαν προλάβει. Δεν το διέγνωσαν».

«Φυσικά και είναι αδιανόητο. Έφαγαν θαλασσινά, σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο, φημισμένο στη Γαλλία το 2023», είπε μεταξύ άλλων.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ύποπτο θεωρείται ένα εστιατόριο στο Μπορντό και συγκεκριμένα η κονσέρβα σαρδέλας που σέρβιρε στους πελάτες, ως σπεσιαλιτέ του ιδιοκτήτη.

Η 32χρονη είχε πάει με την παρέα της και μαζί με τον σύντροφο τους, όπου κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γεύμα και λίγο αργότερα εμφάνισαν συμπτώματα.

Επίσης, ακόμη 12 άτομα που δείπνησαν στο εστιατόριο αρρώστησαν βαριά και εμφάνισαν συμπτώματα αλλαντίασης, με 8 από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, 7 νοσηλεύονται στην εντατική και 5 δέχονται αναπνευστική βοήθεια.

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.