ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλία: Πριν από 4 μήνες είχε παντρευτεί η 32χρονη Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό

Γαλλία: Πριν από 4 μήνες είχε παντρευτεί η 32χρονη Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό
Photo:

Έκκληση να βρεθούν όσοι δείπνησαν στο εστιατόριο την τελευταία βδομάδα - Νιόπαντρη ήταν η 32χρονη

Δέκα ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική και μία 32χρονη γυναίκα, Ελληνίδα που έκανε διακοπές στο Μπορντό πέθανε, αφού δείπνησε στο μπαρ, με την ύποπτη αιτία του θανατηφόρου βακτηρίου να είναι οι «συντηρημένες στο σπίτι» σαρδέλες. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους, ο σύζυγός της, όπως και ο πατέρας της που τους συνόδευε στο γεύμα.

Άλλη μια τραγική λεπτομέρεια της ιστορίας αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον περασμένο Μάιο.

Τι λένε οι γονείς της 32χρονης

Αποκλειστικά στο Live News μίλησαν οι γονείς της 32χρονης Ελληνίδας που έχασε την ζωή της.

«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική κι αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση.

»Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στην Γαλλία. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία».

Oι αρχές προειδοποιούν

Ο Benjamin Clouzeau, επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό, προειδοποίησε ότι κι άλλοι θαμώνες μπορεί να έχουν δηλητηριαστεί χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη και προέτρεψε τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν τις λεπτομέρειες σε περίπτωση που άτομα που επισκέπτονταν το Μπορντό είχαν περάσει από το μπαρ, το οποίο είναι δημοφιλές στους τουρίστες.

Όσοι νοσηλεύτηκαν λόγω της επιδημίας ήταν μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γερμανία. Το ARS Nouvelle-Aquitaine μετέδωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει «να συμβουλευτούν αμέσως έναν γιατρό εάν εμφανίσουν συμπτώματα».

Η αλλαντίαση είναι μια σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλείται από μια τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Η πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και μυϊκή παράλυση και πιστεύεται ότι είναι θανατηφόρα σε περίπου 5%-10% των περιπτώσεων.

Τα αρχικά συμπτώματα της αλλαντίασης περιλαμβάνουν «κόπωση, αδυναμία και ζάλη, ακολουθούμενα από θολή όραση, ξηροστομία και δυσκολία στην κατάποση και στην ομιλία», σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ. Η πλειονότητα των περιπτώσεων συνδέεται με τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από αλλαντικά και σπιτικές κονσέρβες.

Ο ιστότοπος Bordeaux Tourism περιγράφει το «Tchin Tchin Wine Bar] ως «ένα προνομιακό μέρος για να ανακαλύψει κανείς βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά». Η ίδια πηγή λέει ότι το μενού κρασιών στο μπαρ μπορεί να υπερηφανεύεται για «αυθεντικά, καθαρά, εύπεπτα και υγιεινά κρασιά», αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στο φαγητό. Το Tchin Tchin Wine Bar βρίσκεται στη Rue Emile Duployé, το οποίο έχει κλείσε προσωρινά.