ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 79 μετανάστες - Διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Λέρου

metanastes
Στιγμιότυπο από τη διάσωση
Photo: Youtube

Το τελευταίο 24ώρο έχουν διασωθεί πάνω από 240 μετανάστες

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ''112'' για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και για την περιοχή απέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο και άμεσα ξεκίνησε η περισυλογή και διάσωση εβδομήντα εννέα συνολικά αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το Περιπολικό πλοίο με ασφάλεια στο λιμένα Λακκίου ν. Λέρου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προκειμένου μεταφερθούν στο Κ.Υ.Τ. ν. Λέρου, ενώ το Ι/Φ σκάφος, κενό επιβατών οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου, συνοδεία του ναυαγοσωστικού και του ιδιωτικού σκάφους «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ.Δ. 24 στον λιμένα Καρπάθου.

ΚλείσιμοΠροανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τελευταίο 48ώρο έχουν διασωθεί από τις λιμενικές αρχές περισσότεροι από 240 μετανάστες σε Τήλο, Λέσβο και Κάρπαθο.