ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

Μέγαρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

Έξι κουκουλοφόροι διέλυσαν την είσοδο του καταστήματος στα Μέγαρα, με κλεμμένο αγροτικό και αμέσως μετά έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στα Μέγαρα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης που κόβει την ανάσα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Έξι κουκουλοφόροι διέλυσαν την είσοδο του καταστήματος με κλεμμένο αγροτικό και αμέσως μετά έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Η κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τα πάντα. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα μέχρι που καταρρέουν τα προστατευτικά ρολά και η τζαμαρία, την είσοδο των δραστών αλλά και την έξοδό τους από το κοσμηματοπωλείο πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί, ενώ ολόκληρη η γειτονιά είναι «στο πόδι» με πολλούς να βλέπουν από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους αυτές τις εικόνες.

Όλα έγιναν μέσα σε 3 λεπτά, όπως φαίνεται από το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA. Αριστερά φαίνεται το κοσμηματοπωλείο στις 04:27 και δεξιά το χάος που άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες στις 04:30 όταν πήραν το δρόμο της εξόδου. Άφησαν στο σημείο το αγροτικό αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν με δύο μικρά μαύρα ΙΧ που είχαν φροντίσει να παρκάρουν πολύ κοντά στην είσοδο.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ώρα 04:27. Διακρίνεται το αγροτικό που αρχίζει να κάνει όπισθεν. Στα επόμενα δευτερόλεπτα καταγράφονται 6 χτυπήματα στα ρολά με το πρώτο να προκαλεί τις αρχικές καταστροφές.

Ο συναγερμός χτυπάει, αλλά οι δράστες δεν κάνουν πίσω. Το δεύτερο χτύπημα κάνει θρύψαλα ορισμένες από τις προθήκες, με τη σπείρα να συνεχίζει. Ο οδηγός για δύο λεπτά κάνει την ίδια κίνηση. Παίρνει φόρα και κάνει όπισθεν με ταχύτητα μέχρι τα ρολά να καταρρεύσουν.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει στα μπαλκόνια, οι δράστες ξέρουν ότι η αστυνομία μπορεί να ειδοποιηθεί και να φτάσει στο σημείο ταχύτατα, αλλά δεν πτοούνται. Δεν σταματούν ούτε μετά το 5ο χτύπημα. Το κάνουν στις 04:29 όταν το άνοιγμα που είχαν πετύχει ήταν αρκετό όπως έκριναν για να εισβάλλουν οι 4 από τους 6 στο κατάστημα.

Όλοι με φόρμες, κουκούλες, μάσκες και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Βάζουν στις τσέπες τα κοσμήματα που βρίσκονται μπροστά τους και παίρνουν το δρόμο της διαφυγής μετά από λίγα δευτερόλεπτα, με την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, που μιλάει στο Live News να βλέπει τις μέρες να περνούν και τους κουκουλοφόρους που την ρήμαξαν να παραμένουν ασύλληπτοι.

«Πέρα από τα κλοπιμαία που ήταν αρκετά, έχω και πάρα πολλά κατεστραμμένα, είτε κοσμήματα είτε ρολόγια».

Το αγροτικό που άνοιξε το δρόμο στους διαρρήκτες διαπιστώθηκε πως ήταν κλεμμένο, με τους 6 της σπείρας να το αφήνουν μέσα στο κοσμηματοπωλείο κ να απομακρύνονται πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

«Από την αστυνομία δεν έχω κάποιο νεότερο ακόμα, δύσκολα τα πράγματα».

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το μέγεθος της καταστροφής, με τους υπεύθυνους να κάνουν τον πρώτο απολογισμό, τους αστυνομικούς να ψάχνουν για αποτυπώματα και τα συνεργεία να προσπαθούν να βάλουν μια τάξη στα χαλάσματα που άφησαν οι διαρρήκτες.

35 δευτερόλεπτα που έμειναν μέσα οι δράστες για να βουτήξουν κοσμήματα, ακούγονται σε ορισμένα σημεία και οι φωνές τους, με στόχο να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στην περιοχή η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη μεταξύ κατοίκων και επιχειρηματιών που βλέπουν τέτοια επίδειξη θράσους στην καρδιά των Μεγάρων, ενώ όπως λένε στην εκπομπή Live News η εγκληματικότητα, παίρνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις με το πέρασμα του χρόνου.

Οι έρευνες των αστυνομικών παραμένουν άκαρπες, με την ανάλυση του βίντεο να μην αποδεικνύεται αρκετή για τον εντοπισμό τους.Οι έρευνες για την κινηματογραφική διάρρηξη συνεχίζονται με την ανησυχία στα Μέγαρα να παραμένει διάχυτη και την υπεύθυνη του κοσμηματοπωλείου να περιμένει να μάθει ποιοι έβαλαν στο στόχαστρο την επιχείρησή της.