ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Στάση εργασίας αύριο (21/09) και στον Προαστιακό

Απεργία: Στάση εργασίας αύριο (21/09) και στον Προαστιακό

Αναμένεται νέα ενημέρωση από τη Hellenic Train για τα δρομολόγια που επηρεάζονται, λόγω της στάσης εργασίας στον Προαστιακό.

Σε απεργιακό «κλοιό» θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η χώρα, μετά την προκήρυξη 24άωρης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Δεκάδες συνδικάτα έχουν εκδώσει μαζικά καλέσματα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της 24άωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή, με τρίωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Αναμένεται νέα ανακοίνωση από τη Hellenic Train για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.

Απεργία: «Μύλος» με το Μετρό – Τι λέει η ΣΤΑΣΥ και τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Μετρό, αφού παρ΄ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί με στάσεις εργασίας, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, ύστερα από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ.

Πριν από μερικά λεπτά, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι «σας ενημερώνουμε πως αύριο, Πέμπτη 21/09, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας έως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά», σε πλήρη αντιδιαστολή με τη διάθεση των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία, η οποία αποφασίσθηκε νωρίτερα ύστερα από πολύωρη σύσκεψη.

Μέχρι αυτή την ώρα, το τοπίο είναι «θολό», σχετικά με το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ στις κινητοποιήσεις.

Σχετικές ειδήσεις