ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ με τις αποζημιώσεις των 6.600 ευρώ σε πλημμυροπαθείς - Πήραν χρήματα ενώ δεν έκαναν αίτηση

Αλαλούμ με τις αποζημιώσεις των 6.600 ευρώ σε πλημμυροπαθείς - Πήραν χρήματα ενώ δεν έκαναν αίτηση
INTIME

Στις 11 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov για τις αιτήσεις για αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου άρχισαν οι πρώτες καταβολές

Σε... πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετά την πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel, καθώς κάποιοι που δεν τις δικαιούνται τις έλαβαν, ενώ άλλοι που είναι δικαιούχοι δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov για τις αιτήσεις και την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου άρχισαν οι πρώτες καταβολές. Πρόκειται για σχεδόν 4.500 δικαιούχοι που έλαβαν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, έχει συμβεί κάτι παράδοξο, καθώς κάποιοι έλαβαν χρήματα, που δεν τα δικαιούνται, με αποτέλεσμα κάποιοι που έχουν κάνει αίτηση για την αποζημίωση, τώρα περιμένουν να πάρουν και δεν μπορούν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, φυσικά θα γίνουν διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ και θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων, από εκείνους που έλαβαν τις 6.600 ευρώ χωρίς να έχουν κάνει αίτηση.

«Πήρα χρήματα. Δεν ξέρω πώς βρέθηκαν στον λογαριασμό μου, δεν ξέρω και τι θα γίνει. Λες να μας τα πάρουν πίσω;», λέει κάτοικος πληγείσας περιοχής στην κάμερα του Star.

Άλλος κάτοικος σχολιάζει: «Ένα μπάχαλο», ενώ μία γυναίκα εξηγεί: «Κάναμε την αίτηση για τα 6.600, αλλά δεν μπήκαν ακόμα τα χρήματα. Είχα ένα μέτρο νερό μέσα (σ.σ. στο σπίτι). Άλλοι δεν έχουν κάνει αίτηση και πήραν χρήματα και εμείς που έχουμε κάνει από τους πρώτους δεν πήραμε τίποτα».