ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Αυτή την ώρα η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται αύριο

Ξεκίνησε η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία η οποία αναμένεται από αύριο στη χώρα και θα κρατήσει μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Στη νέα, ευρεία σύσκεψη συμμετέχουν οι συναρμόδιοι Υπουργείων, ΟΤΑ α' και β’ βαθμού, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΜΥ και ομάδα μετεωρολόγων.

Αντικείμενο της σύσκεψης η ενημέρωση και ο συντονισμός, μετά την επικαιροποίηση των δεδομένων για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα.

Γιαννόπουλος: Η νότια Θεσσαλία στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - «Θα πέσει αρκετό νερό»

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία που αναμένεται από αύριο στη χώρα και θα χτυπήσει την ήδη πληγωμένη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

«Για σήμερα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός στο μεγαλύτερο μέρος του με τη θερμοκρασία να φτάνει και τους 34 βαθμούς. Είχε μόνο μια καταιγίδα το πρωί στην Κέρκυρα», ανέφερε αρχικά ο μετεωρολόγος για τον σημερινό καιρό.

Από αύριο που αναμένονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε: «Επιδείνωση από το πρωί αύριο με βροχές και καταιγίδες. Θα επηρεαστούν η δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η δυτική και κεντρική Στερεά ενώ θα υπάρξουν και κάποιες καταιγίδες και στην ανατολική Πελοπόννησος».

Το επίκεντρο της κακοκαιρίας θα είναι στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας - Θα πέσει πολύ νερό

Σχετικά με την ήδη πληγωμένη Θεσσαλία: «Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το πρωί προς το μεσημέρι με ένταση το βράδυ. Θα πέσει αρκετό νερό μέχρι το βράδυ. Δεν είναι το ύψος της βροχής που έπεσε στο Daniel αλλά η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη και δεν θα είναι λίγο το νερό που θα πέσει». Μάλιστα όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος οι βροχές θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη και το επίκεντρο θα είναι στα πιο νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιαννόπουλο, Τρίτη και Τετάρτη θα επηρεαστούν με μεγάλα ύψη βροχής και η βόρεια Εύβοια και η Φθιώτιδα. Δεν θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ τα φαινόμενα θα περάσουν επίσης από Ιόνιο, ηπειρωτικές χώρες και την Τετάρτη από τη δυτική Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το μεσημέρι της Πέμπτης. Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 30 εκτός από τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός στην Αττική

Ο μετεωρολόγος κ. Γιαννόπουλος για την Αττική προβλέπει κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα την Τετάρτη σε όλο τον νομό ενώ τη Δευτέρα υπάρχει ενδεχόμενα να επηρεαστεί η δυτική Αττική.