ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τιμά την Παγκόσμια ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Τιμά την Παγκόσμια ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Ο Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του για την κλιματική αλλαγή, διοργάνωσε με επιτυχία μουσική συναυλία στο Ηρώδειο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), αναγνωρίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο, υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που δυστυχώς κοστίζει ετησίως τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ανά την υφήλιο.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης του κοινού για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκειά τους, έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές ενημερώνουν τους πολίτες για την κλιματική αλλαγή και τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από αυτήν, προτείνοντας παράλληλα χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπισή της. Πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε παιδιά και εφήβους, με διαδραστικά και καινοτόμα παιχνίδια, μέσα από τα οποία επιχειρείται η εξοικείωσή τους με την κλιματική κρίση και τις καταστροφικές συνέπειές της, καλλιεργώντας παράλληλα περιβαλλοντική συνείδηση στους νέους.

Σημειώνεται ότι, ο Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του για την κλιματική αλλαγή, διοργάνωσε με επιτυχία μουσική συναυλία στο Ηρώδειο (18/9) για το περιβάλλον, με το πρωτότυπο έργο του συνθέτη Πασχάλη Τόνιου «Μητέρα Γη Συγνώμη». Απολαύστε τη μεγάλη συναυλία του Ε.Ε.Σ. εδώ:

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής, δήλωσε: «Η σημερινή κλιματική και περιβαλλοντική κρίση απειλεί την επιβίωση της ανθρωπότητας. Επηρεάζονται όλες οι εκφάνσεις της ζωής μας, από τη σωματική και ψυχική μας υγεία μέχρι την τροφή, το νερό και την οικονομική μας ασφάλεια. Η ικανότητά μας να προστατεύουμε τις ζωές και τα δικαιώματα των σημερινών και των μελλοντικών γενεών εξαρτάται από το αν θα κάνουμε τώρα τις σωστές επιλογές. Απαιτείται επειγόντως ριζικός μετασχηματισμός για να αποφευχθούν αντίστοιχες και μεγαλύτερες καταστροφές στο μέλλον. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την ευρεία κλίμακα των κρίσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε. Έχουμε ευθύνη να εργαστούμε συλλογικά για να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, επιταχύνοντας παράλληλα τη δική μας δράση και κινητοποιώντας και άλλους να πράξουν το ίδιο.»