ΕΛΛΑΔΑ

Με εντάσεις η δίκη Ορφανού κατά δημάρχου για τα περιττώματα – Παραμένει η προσωρινή απόφαση…

orfanos
Ο κ. Ορφανός προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί ο νυν δήμαρχος πετούσε σκουπίδια και περιττώματα στο σπίτι του. Στη φωτογραφία ο Δ. Ορφανός στα δικαστήρια
Photo: Εurokinissi

Ο εναγόμενος δήμαρχος Ναυπλιέων δεν παρευρέθηκε ο ίδιος στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια.

Οξυμένα ήταν τα πνεύματα τόσο στην αίθουσα της δίκης όσο και στους διαδρόμους των δικαστηρίων, όπου εκδικάστηκε η απίστευτη υπόθεση με τον νυν δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρου, να πετά σκουπίδια και περιττώματα μπροστά στο σπίτι του αντιπάλου του, Δημήτρη Ορφανού!

Όπως αναφέρει το argolika.gr, η δίκη διακόπηκε λόγω έντασης στο ακροατήριο έπειτα από λογομαχία Ορφανού και Κούγια: Ο Δ. Ορφανός διέκοψε τον κ. Κούγια λέγοντας πως οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και ο συνήγορος του δημάρχου τού είπε: “Ήρθες να μας κάνεις τον νταή εδω πέρα”; Aκολούθησαν φωνές στο ακροατήριο από υποψήφιους και των δύο συνδυασμών…

Λίγο μετά τη συνέχιση της δίκης, και ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, ο Αλ. Κούγιας, επιχειρηματολογώντας έκανε χαρακτηριστικά το εξής ερώτημα: “Υπάρχει έστω και ένας στο Δήμο Ναυπλιέων που δεν γνωρίζει ότι το αυτοκίνητο (σ.σ. από το οποίο πετιούνταν τα σκουπίδια) ανήκει στο δήμαρχο; Κάποιος σήκωσε το χέρι και είπε “εγώ δεν το γνωρίζω”. Αμέσως ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε την εκκένωση της αίθουσας από ακροατές.

Κατά τη διαδικασία, κ. Κούγιας δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι ο κ. Κωστούρος πετούσε σκουπίδια στο σπίτι του πολιτικού του αντιπάλου. Άλλωστε αυτό έχει καταγραφεί σε 22 βίντεο. Είπε πως αυτό γινόταν ως αντίδραση για τον τρόπο αντιπολίτευσης του κ. Ορφανού

Η απόφαση του Πρωτοδικείου πρόκειται να ληφθεί και να γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κατά πάσα πιθανότητα αφού θα έχουν γίνει οι εκλογές στις οποίες οι δύο αντίδικοι είναι αντίπαλοι.

Μέχρι τότε, ισχύει η προσωρινή απόφαση: O κ. Κωστούρος απαγορεύεται να προσβάλλει την τιμή και την υπόλειψή του κ. Ορφανού και επίσης, απαγορεύεται να πλησιάσει στα 200 μέτρα την οικία του. Κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά: Δήμαρχος να απαγορεύεται να κινηθεί σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου του!