ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Απεγκλωβισμοί πολιτών στον Βόλο - Δύσκολες οι επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Elias: Απεγκλωβισμοί πολιτών στον Βόλο - Δύσκολες οι επόμενες ώρες
Thenewspaper.gr

Δραματικές στιγμές στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias

Δύσκολο βράδυ στον Βόλο καθώς η νεροποντή που «σφυροκοπάει» την πόλη λόγω της κακοκαιρίας Elias έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Στο κέντρο της πόλης, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα έχουν εγκλωβιστεί και επιχείρηση της ΕΜΑΚ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μάλιστα, σε αρκετά σημεία της πόλης το νερό έχει ξεπεράσει τους 80 πόντους, με την βροχή να συνεχίζει να πέφτει με αμείωτη ένταση.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται αυτή την ώρα και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου.

Δείτε ζωντανά εικόνα από την κακοκαιρία:

Στους δρόμους ο Αχιλλέας Μπέος - «Έρχεται δύσκολο βράδυ μην μετακινείστε»

Πλημμυρικά φαινόμενα πλέον και πάλι στον Βόλο και τα προάστιά του από την σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας .

Νέο μήνυμα του 112, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού εστάλει στις 19.10, αναφέρει ότι «με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» με αποτέλεσμα να διακοπούν και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου βγήκε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος ζητώντας από τους πολίτες να μην μετακινούνται καθώς έρχεται ένα δυσκολο βράδυ και θα πρέπει να προσέξουν για τη δική τους ασφάλεια αλλά και να βοηθήσουν στο έργο των συνεργείων.

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Βόλου, με νέο μήνυμά του έκανε λόγο για χειρότερο φαινόμενο από την κακοκαιρία Daniel.

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρών αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε».

Κλειστοί δρόμοι

Έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα 'Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή Aστυνομίας

Η κακοκαιρία Elias πλήττει τον Βόλο με αποτέλεσμα, την Τετάρτη (27/09), να σταλεί μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της πόλης, μέσω του 112, για απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της Αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βόλου στην οποία αναφέρει: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Η Αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

Κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από την κακοκαιρία Elias.

Η κακοκαιρία αυτή τη στιγμή πλήττει τον νομό για δεύτερη φορά μέσα σε είκοσι μέρες. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα και το 112 ήχησε στους κατοίκους του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας:

Σχετικές ειδήσεις