ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Βέρτιγκο ή μηχανική βλάβη; Αγωνία για την τύχη του πιλότου

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Βέρτιγκο ή μηχανική βλάβη; Αγωνία για την τύχη του πιλότου

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται τα αίτια που έφεραν το ατύχημα

Ώρες αγωνίας στη Βόρεια Εύβοια καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που έπεσε το πρωί της Πέμπτης (28/09) αλλά και για τον πιλότο.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου και παραμένει άγνωστο εάν στο ελικόπτερο επέβαινε δεύτερο άτομο.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο πολιτικού τύπου και συγκεκριμένα A–109, το οποίο ζήτησε να πετάξει από το Μαντούδι για τη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση με Super Puma, τέσσερα πλωτά και δύο ιδιωτικά σκάφη αλλά και δύτες του Λιμενικού Σώματος.

Βέρτιγκο ή μηχανική βλάβη;

Στη συζήτηση μπαίνει πλέον ολοένα και πιο έντονα το ενδεχόμενο ο πολύπειρος πιλότος να έπαθε ίλιγγο, καθώς λόγω και της ομίχλης που επικρατούσε σε εκείνο το σημείο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του αποπροσανατολισμού.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» παραμένει πάντα το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης ωστόσο απαντήσεις στα ερωτήματα θα δοθούν από το «μαύρο κουτί», όταν αυτό εντοπιστεί.

«Ο πιλότος ήταν πολύ έμπειρος - Θα παραλάμβανε γνωστό επιχειρηματία»

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, μίλησε στον Alpha για το αεροπορικό ατύχημα.

«Ο συγκεκριμένος πιλότος ήταν πάρα πολύ έμπειρος και εργαζόταν σε μια εταιρεία. Είχε προορισμό τον Βόλο για να πάρει τον πιλότο. Λόγω καιρού ανέφερε πως θα προσγειωνόταν σε μια κορυφή στο Μαντούδι και στη συνέχεια θα πέταγε ξανά για τον Βόλο. Όταν απογειώθηκε, οι συνθήκες εκείνη την ώρα ήταν πάρα πολύ άσχημες. Όταν υπάρχει πολύ χαμηλή νέφωση και έντονη βροχή, η θάλασσα γίνεται γυαλί. Κάποια στιγμή δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τη θάλασσα από τον ουρανό, μπορεί εύκολα κάποιος να τα ξεχωρίσει. Στο δρόμο φαίνεται πως αντιμετώπισε κάποια φαινόμενα και κάπου εκεί έβαλε κλίση και έπεσε στη θάλασσα. Ίσως έπαθε κάποια παραίσθηση, ίσως ήταν θέμα υγείας. Η εμπειρία και η στατιστική, έχουν δείξει πως το 85-87% των ατυχημάτων είναι σφάλμα χειριστού», ανέφερε ο κύριος Ιατρίδης.