ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Πήρε την φιλιππινέζικη υπηκοότητα η μικρή Λυδία

Γλυκά Νερά: Πήρε την φιλιππινέζικη υπηκοότητα η μικρή Λυδία

Γλυκά Νερά: Η κόρη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν Κράουτς ζει μόνιμα στις Φιλιππίνες

Την φιλιππινέζικη υπηκοότητα πήρε και επίσημα η κόρη της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράτους, Λυδία, όπως μετέδωσε το MEGA.

To παιδί μετακόμισε μόνιμα στις Φιλιππίνες με την μητέρα της Καρολάιν, χώρα καταγωγής της γιαγιάς της. Η Καρολάιν, είχε καταγωγή από την Μεγάλη Βρετανία, από την μεριά του πατέρα της, και Φιλιππινέζικη από εκείνη της μητέρας της.

Μετά από την άγρια δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η Λυδία είχε μετακομίσει στην Αλόννησο όπου ήταν το πατρικό της μητέρας της και στη συνέχεια έφυγε με την γιαγιά της για τις Φιλιππίνες.

Αυτό είναι το γράμμα που έστειλε ο πιλότος στην μητέρα της Καρολάιν

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται για πρώτη φορά η επιστολή που είχε στείλει μέσα από τη φυλακή ο πιλότος στη μητέρα της Καρολάιν, στην οποία παρουσιάζει ένα νέο αφήγημα για το τι συνέβη στη μεζονέτα, όπου έμεναν στα Γλυκά Νερά.

Στην επιστολή αυτή, η οποία τελικά δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο, ο πιλότος ισχυρίζεται ότι έκανε κάποιες κακές επιλογές έξι μήνες πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν, που τελικά τους στοίχισαν ακριβά.

Υποστηρίζει ότι κάποιοι, τους οποίους δεν κατονομάζει, του ζήτησαν να κάνει… κάποια δουλειά, με πολύ καλές χρηματικές απολαβές, αλλά πολύ επικίνδυνη. Όπως αναφέρει η Καρολάιν ήταν αντίθετη, ενώ και ο ίδιος όταν άρχισε να μην αισθάνεται άνετα και τελευταία στιγμή τους ζήτησε να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν.

«Εκείνο το βράδυ ήρθαν στο σπίτι για να πάρουν τα χρήματα που μου έδωσαν και τα υπόλοιπα τα ξέρεις ήδη. Όλη μου η ζωή καταστράφηκε μπροστά μου, έμεινα μόνος στις 4 το πρωί με δάκρυα, κοιτώντας τη γυναίκα μου να έχει φύγει και με την απειλή ότι θα πάρω το φταίξιμο, αλλιώς θα πληγώσουν όποιον αγαπώ, συμπεριλαμβανομένης και της Λυδίας», γράφει στην επιστολή του ο πιλότος.

Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει ποιος διέπραξε τη δολοφονία της Καρολάιν και ότι δεν ήθελε να αφήσει μόνη της τη Λυδία και γι’ αυτό σκηνοθέτησε τη ληστεία.

«Ξέρω ότι οι δολοφόνοι είναι πιθανότατα εκτός χώρας, τώρα, αλλά δεν μπορούσα να διακινδυνεύσω να τραυματιστεί κάποιος άλλος. Εγώ απέτυχα να προστατεύσω την Καρολάιν, αλλά προτιμώ να πεθάνω, παρά να αφήσω να συμβεί το οτιδήποτε στην κόρη μας», τονίζει στην επιστολή.

Στη συνέχεια σημειώνει ότι ομολόγησε ένα έγκλημα που δεν έκανε, όπως του ζήτησαν οι πραγματικοί δολοφόνοι για να μην κινδυνέψει η κόρη του.

«Τους έδωσα αυτό που ήθελαν. Ομολόγησα ένα έγκλημα που δεν έκανα, έφτιαξα ένα ψέμα και είπα ότι εγώ ήμουν αυτός που την έβλαψε μετά από έναν καβγά. Κι όλοι ήταν ευχαριστημένοι», συνεχίζει.

«Κανείς δε νοιάζεται που πήρα το φταίξιμο πάνω μου για κάτι που δεν έκανα. Είσαι το μόνο άτομο που ξέρει πραγματικά πώς νιώθω… Λυπάμαι βαθιά για τον αφόρητο πόνο που νιώθεις», σημειώνει στην επιστολή του ο πιλότος.

Στην επιστολή του δίνει επίσης οδηγίες στη μητέρα της Καρολάιν για το πώς θα μεγαλώσει τη μικρή Λυδία.

«Η Λυδία δεν έχει κάνει τίποτα κακό και οφείλουμε στην Καρολάιν να της τα δώσουμε όλα. Δεν μπορεί να πάει στα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, αλλά δεν πειράζει, αυτή τη στιγμή θέλω να είναι ευτυχισμένη, να έχει ωραία παιδικά χρόνια στην Αλόννησο. Σε εμπιστεύομαι κι εσένα και τους γονείς μου, ξέρω πόσο πολύ την αγαπάς», σημειώνει.

«Σουζάνα πάντα θα σε αγαπώ, ό,τι κι αν γίνει. Μου λείπει τόσο πολύ. Απλώς πες της πόσο την αγαπώ την επόμενη φορά που θα την επισκεφτείς. Να προσέχεις τον εαυτό σου και τη Λυδία», καταλήγει η επιστολή.