ΕΛΛΑΔΑ

Βρούτσης για ΟΑΚΑ: «Θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο, είναι εμβληματικό στάδιο»

Βρούτσης για ΟΑΚΑ: «Θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο, είναι εμβληματικό στάδιο»
INTIME.

«Ήδη έχουμε προχωρήσει στα επόμενα βήματα», υποστήριξε ο αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας για το ΟΑΚΑ.

«Δεν πρόκειται για “λουκέτο” στο ΟΑΚΑ αλλά για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του», υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει. Ακόμη, τόνισε ότι «ήδη, σήμερα έχουμε μεταφέρει στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας όλη τη μελέτη, για να δούμε εκ νέου αναλυτικά τα επίμαχα σημεία της».

«Κατανοώ και ήδη λειτουργούμε στο Υπουργείο, σε συνεργασία με όλους τους αθλητικούς φορείς, για την οργανωτική ταλαιπωρία που θα υποστούν και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Ήδη σήμερα έχουμε μεταφέρει στο Επιμελητήριο, τον θεσμικό και τεχνικό σύμβουλο της κάθε κυβέρνησης, όλη τη μελέτη, ώστε να δούμε εκ νέου αναλυτικά με επιστήμονες του Πολυτεχνείου τα επίμαχα σημεία της μελέτης που πράγματι, όταν προχθές (28/09) ήλθε στα χέρια μου, έδειχναν μη επαρκή στατικότητα στο ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Ό,τι κι αν χρειασθεί, το ΟΑΚΑ «θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο», προσέθεσε, κάνοντας λόγο για ένα εμβληματικό στάδιο. Για τον χρόνο επαναλειτουργίας, ανέφερε ότι «αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Όμως, μπορούμε να πούμε πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Αποτελεί το εμβληματικό στάδιο της χώρας μας, είναι η “καρδιά” του αθλητισμού, θα βάλουμε τα δυνατά μας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με μία προϋπόθεση: Θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο».

«Η ταλάντωση του γηπέδου, που είχε καταγραφεί παλιότερα σε βίντεο, δεν έχει σχέση με τα στέγαστρα Καλατράβα κι ότι τότε έγινε μελέτη και είναι επαρκές το στάδιο για τη στατικότητά του».

Σχετικές ειδήσεις