ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 31 μαθητές παραμένουν αποκλεισμένοι από τα σχολικά δρομολόγια - Άγονοι οι διαγωνισμοί

Θεσσαλονίκη: 31 μαθητές παραμένουν αποκλεισμένοι από τα σχολικά δρομολόγια - Άγονοι οι διαγωνισμοί

Από την έναρξη της χρονιάς μαθητές με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη είναι χωρίς μεταφορά καθώς δεν εκτελούνται σχολικά δρομολόγια

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταφορά 31 παιδιών του ειδικού γυμνασίου Θεσσαλονίκης, αλλά και δεκάδων μαθητών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία, καθώς και οι τρεις διαγωνισμοί που έγιναν για τα δρομολόγια κρίθηκαν άγονοι, με αποτέλεσμα γονείς και φροντιστές των μαθητών να επιδίδονται σε καθημερινό αγώνα δρόμου προκειμένου να προσέρχονται έγκαιρα και με ασφάλεια τα παιδιά στην τάξη τους.

Από την έναρξη της χρονιάς οι μαθητές των ειδικών σχολείων είναι χωρίς μεταφορά, καθώς δεν εκτελούνται σχολικά δρομολόγια, με τους γονείς να επιστρατεύουν όποιον μπορεί προκειμένου να συνοδεύσει τα παιδιά με αναπηριά στο σχολείο τους, για να διασχίσουν με ασφάλεια τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, μετακινούμενα ακόμα και με τα αστικά λεωφορεία.

Μέχρι σήμερα 31 μαθητές του ειδικού γυμνασίου παραμένουν αποκλεισμένοι από τα σχολικά δρομολόγια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ενώ στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί λύση με ειδική τροπολογία.

Για το πότε, μίλησε στην ΕΡΤ3 η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία δήλωσε πως «μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα βρεθεί λύση». Μαθητικά δρομολόγια συνεχίζουν να μην εκτελούνται από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, για περίπου 1.100 μαθητές.