ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνίδα τραγουδίστρια κάνει έκκληση μέσω του Newsbomb.gr: Βοηθήστε να φύγουμε από το Ισραήλ

Ελληνίδα τραγουδίστρια κάνει έκκληση μέσω του Newsbomb.gr: Βοηθήστε να φύγουμε από το Ισραήλ
AP

Εντείνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ μετά την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς το Σάββατο - Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονταν στην εμπόλεμη ζώνη όταν ξέσπασε ο πόλεμος ήταν και αρκετοί Έλληνες τουρίστες, που επέστρεψαν ασφαλείς στην Ελλάδα - Η τραγουδίστρια, Νατάσα Μεντή μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρει ότι τόσο η ίδια όσο και δεκάδες άλλοι Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Αγωνία επικρατεί για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο τρομακτικός ήχος από τις εκρήξεις είναι κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν με λόγια. Η τραγουδίστρια, Νατάσα Μεντή που βρίσκεται ακόμη στην εμπόλεμη χώρα και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συμπατριώτες μας στο Ισραήλ.

Το συναίσθημα το φόβου για το τι θα φέρει το επόμενο λεπτό κυριαρχεί. «Η κατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχουν απαγάγει παιδιά, γυναίκες και μωρά, έχει σκοτωθεί πάρα πολύς κόσμος. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Τελ Αβίβ που με φιλοξενούν. Από το Σάββατο που ξεκίνησε ο πόλεμος ακούω συνεχώς μακρινές εκρήξεις», είπε αρχικά η Νατάσα Μεντή μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Έχω κλείσει εισιτήρια για την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου αλλά η πτήση ακυρώθηκε. Πρέπει να φύγουμε από το Ισραήλ οπωσδήποτε σήμερα, είμαστε αρκετά άτομα εδώ, πρέπει να οργανωθούμε για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Σε επικοινωνία που είχα με την πρεσβεία με ενημέρωσαν ότι μπορεί ξαφνικά να με πάρουν και να μου πουν “επιστρέφετε στην Ελλάδα”. Πρέπει να επιστρέψουμε όλοι σώοι στην πατρίδα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνουν κάτι για να επιστρέψουμε», τόνισε η Ελληνίδα τραγουδίστρια κάνοντας δημόσια έκκληση για βοήθεια ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι τραγική και έχουμε παράλληλα την αναμονή. Είμαστε όλοι άυπνοι ακούμε τους βομβαρδισμούς και φοβόμαστε. Πέφτουν οι οβίδες και είναι σαν να γίνεται σεισμός. Όσοι είμαστε εδώ βρισκόμαστε σε σοκ. Ξυπνήσαμε το πρωί του Σαββάτου και αντικρίσαμε το χάος», περιέγραψε.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, έχει πεθάνει και βιαστεί αρκετός κόσμος. Έχουν γίνει απαγωγές και οικογενειακές εκτελέσεις, η καταστροφή είναι τεράστια και ακόμα είναι στην αρχή», συμπλήρωσε και τόνισε: «Κάνω δημόσια έκκληση να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε, πρέπει να φύγουμε σήμερα κιόλας από εδώ. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα γυρίσουμε».

Νατάσα Μεντή: «Ας στείλει τώρα τα αεροπλάνα ο Πρωθυπουργός»

Νωρίτερα σήμερα η τραγουδίστρια, Νατάσα Μεντή δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram στον οποίο κάνει αγωνιώδης έκκληση για βοήθεια.

«Ο σκοπός του βίντεο είναι για να πω ότι είμαστε στο Ισραήλ πολλοί Έλληνες και θέλουμε να γυρίσουμε πίσω, δεν βρίσκουμε εύκολα εισιτήριο. Εγώ βρήκα ένα για την Πέμπτη απλά δεν ξέρουμε αν όντως θα πραγματοποιηθούν πτήσεις. Άργησα να βγάλω γιατί δεν έβρισα τις προηγούμενες μέρες γιατί κάνουν μια πτήση την ημέρα. Το πλήρωσα πολύ ακριβά. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα εδώ.

Ας στείλει τώρα τα αεροπλάνα ο Πρωθυπουργός όπως έχει πει, δεν ξέρουμε αν θα μπορεί πιο μετά να τα στείλει. Δεν ξέρω με τι λογική το έχει σκεφτεί όλο αυτό; Δεν υπάρχουν κενά στις πτήσεις. Αν ακυρωθούν; Τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε εδώ και θα βιώσουμε αυτόν τον πόλεμο; Είμαστε πολλοί εδώ, κάντε το τώρα που μπορείτε. Εύχομαι να επιστρέψω πολύ γρήγορα στην πατρίδα μας. Ανεβάστε αυτό το βίντεο γιατί θα μας βοηθήσετε πάρα πολύ», ανέφερε η τραγουδίστρια με ένα βίντεο στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του αναφέρει «μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.

Σχετικές ειδήσεις