ΑΠΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας τραγουδιστής μιλά από τη Γάζα: «Είμαι κλεισμένος σε καταφύγιο, ακούω βομβαρδισμούς»

Έλληνας κάτοικος του Ισραήλ στο Newsbomb.gr: Άγχος, φόβος και ένταση - Ελπίζουμε στην επιστροφή μας
AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο τραγουδιστής Λευτέρης Ντελής περιγράφει καρέ καρέ στο Newsbomb.gr την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πόλη Ντέβιτοτ, που απέχει από τη Γάζα μόλις 15 χιλιόμετρα

Ο Λευτέρης Ντελής άφησε την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή στο Ισραήλ. Μένει τα τελευταία χρόνια στο Νέτιβοτ, που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από τη Γάζα, αφήνοντας πίσω την καριέρα του στην Ελλάδα. Δεν περίμενε ποτέ ότι θα τον έβρισκε ο πόλεμος.

Σήμερα, ο ίδιος περιγράφει, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τον εφιάλτη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, έναν εφιάλτη που υπήρχε αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την έκβασή του σήμερα.

Αγωνιά για κάθε στιγμή που περνά. Ακούει ρουκέτες, συνεχείς εκατέρωθεν βομβαρδισμούς, «παγώνει» από την παρατεταμένη ησυχία στους δρόμους. Άλλωστε, το μέρος όπου μένει είναι σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που έγινε το φεστιβάλ μουσικής κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Ένα φεστιβάλ που βάφτηκε με το αίμα αρκετών νεαρών που ταξίδεψαν μόνο για να διασκεδάσουν.

«Βρίσκομαι στο δωμάτιο πολέμου»

«Βρίσκομαι στο Ισραήλ στο δυτικό τμήμα στο Νέτιβοτ, που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά από τη Γάζα, είμαστε αρκετά κοντά. Ακούμε την επιδρομή που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα γιατί είμαστε πολύ κοντά. Ακούμε το σφυροκόπημα συνέχεια. Εγώ βρίσκομαι στο δωμάτιο πολέμου στο σπίτι μου», ανέφερε ο Λευτέρης Ντελής στο Newsbomb.gr.

«Στους δρόμους δεν κυκλοφορούν πολλά οχήματα, αν βγει κανείς έξω θα δει μόνο οχήματα του στρατού και της αστυνομίας να κάνουν περιπολίες. Τα καταστήματα όλα είναι κλειστά εκτός από δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ και ένα φαρμακείο», πρόσθεσε.

«Το σπίτι μου είναι 12 λεπτά με το αυτοκίνητο μακριά από τον συναυλιακό χώρο που έγινε η επίθεση των Παλαιστινίων μαχητών της οργάνωσης Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου», ανέφερε.

«Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή ήμουν στη Χάιφα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ λόγω δουλειάς. Δεν επέστρεψα το Σάββατο διότι δεν ήξερα την κατάσταση. Επέστρεψα στο Νέτιβοτ την Κυριακή το πρωί, οδήγησα για περίπου δύο ώρες, ήταν πολύ αγχωτικό, γιατί δεν ήξερα τι μπορεί να συναντήσω. Ευτυχώς δεν συνάντησα κάτι», τόνισε.

«Σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αλλά οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει τις τιμές λές και πρόκειται να ταξιδέψεις στο φεγγάρι, δεν υπάρχει αλληλεγγύη από τις ελληνικές εταιρείες», ανέφερε.

Δείτε σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιοότητας το Newsbomb.gr ελικόπτερο που επιτηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Γάζας:

Σημειώνεται ότι ο Λευτέρης Ντελής εργάζεται ως τραγουδιστής και βρέθηκε στο Νέτιβοτ λόγω της συντρόφου του, της Ουζίτ, η οποία δουλεύει σε μια δημόσια υπηρεσία.

Κινητοποίηση των Αρχών για την επιστροφή Ελλήνων από το εμπόλεμο Ισραήλ

Νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι οι τελευταίοι 90 τουρίστες από το Ισραήλ επιστρέφουν σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ενώ έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση και για τις 11 Οκτωβρίου για όσους είναι Έλληνες κάτοικοι και επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιστρέψουν ασφαλείς στη χώρα μας όσοι Έλληνες της περιοχής το επιθυμούν.

Ειδικότερα, για σήμερα 10 Οκτωβρίου, εξασφαλίσθηκε η επιστροφή με πτήση της EL ΑL 90 συμπολιτών μας και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο επαναπατρισμός όλων των Ελλήνων επισκεπτών στην περιοχή.

Για αύριο 11 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί ειδική, ναυλωθείσα από το Υπουργείο, πτήση για την επιστροφή και Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους».

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του αναφέρει «μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.

Σχετικές ειδήσεις