ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός για επίθεση της Τζιχάντ στο Ισραήλ

Πολεμος στο Ισραήλ: Συναγερμός για επίθεση της Τζιχάντ στο Ισραήλ
AP

Δραματικές ώρες βιώνουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι που βρίσκονται στο Ισραήλ - Έλληνας κάτοικος Τελ Αβίβ μιλώντας στο Newsbomb.gr κάνει αναφορά για αιφνιδιαστική επίθεση από Ισλαμιστές

Τέταρτη νύχτα μαχών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μετά την ευρεία επιχείρηση, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, που οργάνωσε η ισλαμιστική οργάνωση τα ξημερώματα του Σαββάτου (07/10).

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνεται, με τις τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως οι απώλειες ξεπερνούν στους 1.850 ανθρώπους.

Οι σειρήνες στο Ισραήλ ηχούν ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και διαρκώς ανατρέπονται τα δεδομένα.

Έλληνας κάτοικος Ισραήλ ο οποίος βρίσκεται σε καταφύγιο μιλώντας στο Newsbomb.gr είπε ότι τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν αναφορές για μεγάλη επίθεση που θα λάβει χώρα το βράδυ της Τρίτης το Τελ Αβίβ από την Ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ.

Αναφορές ότι μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν μωρά και μικρά παιδιά στο Ισραήλ

Σύμφωνα με ανταποκρίτρια από τη Βρετανία, Ισραηλινοί στρατιώτες αναφέρουν ότι μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν μικρά παιδιά και βρέφη όταν εισέβαλαν σε ένα μικρό κιμπούτς.

Περίπου 70 μαχητές κρατώντας όπλα και χειροβομβίδες εισέβαλαν στο κιμπούτς και σκότωναν όποιον έβλεπαν στο πέρασμά τους. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, μωρά βρέθηκαν αποκεφαλισμένα και ενήλικες είχαν σφαίρες σε όλο τους το σώμα.

«Μιλάω με μερικούς από τους στρατιώτες και λένε τι είδαν καθώς περπατούσαν μέσα από αυτά τα διαφορετικά σπίτια, αυτές τις διαφορετικές κοινότητες. Μωρά, τα κεφάλια τους κομμένα. Αυτό είπαν. Πυροβολημένες οικογένειες που εκτελέστηκαν πάνω στα κρεβάτια τους. Μπορείτε να δείτε μερικούς από αυτούς τους στρατιώτες να παρηγορούν ο ένας τον άλλον. Πολλοί από αυτούς έφεδροι, που μπήκαν στη δράση, αφήνοντας πίσω και τις δικές τους οικογένειες, χωρίς να γνωρίζουν την απόλυτη φρίκη που θα συναντούσαν», έλεγε στο ρεπορτάζ της με δυσκολία και δάκρυα στα μάτια η βρετανίδα ανταποκρίτρια.

Το IDF ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί και δεν θα μπει σε λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισραηλινός στρατηγός περιέγραψε στο CNN τη στιγμή που ο στρατός βρήκε πτώματα στο κιμπούτς Κφαρ Αζά: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στην καριέρα μου, ποτέ στα 40 χρόνια υπηρεσίας αυτό κάτι που δεν είχα φανταστεί ποτέ», είπε.