ΕΛΛΑΔΑ

Τα έξτρα ψηφία στον νέο Προσωπικό Αριθμό - Πότε θα μπει στις νέες ταυτότητες

Τα έξτρα ψηφία στον νέο Προσωπικό Αριθμό - Πότε θα μπει στις νέες ταυτότητες

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες που θα έχει κάθε πολίτης

Στην επόμενη ημέρα της ψηφιοποίησης στην χώρα, αναφέρθηκε ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας στο κανάλι του OPEN. Ο υπουργός μεταξύ άλλων εστίασε στον προσωπικό αριθμό, μία μεταρρύθμιση που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

«Η επόμενη μέρα της ψηφιοποίησης είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας στο Open.

Ο προσωπικός αριθμός θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες και θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία. Με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο.

Όπως τόνισε ο υπουργός, τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα μπορεί επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό», ενώ πρόσθεσε χαριτολογώντας πως θα βγάλει τη νέα του ταυτότητα τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να είναι καταγεγραμμένος και ο προσωπικός του αριθμός.

Δείτε στο βίντεο του OPEN που ακολουθεί αναλυτικά όλα όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου:

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε κλοπή Ι.Χ. φορτηγού και χαλκού αξίας 12.000 ευρώ

Τρόμος για φαρμακοποιό στην Αγία Παρασκευή - Ληστής την απείλησε και άδειασε το ταμείο

Πάτρα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε ομάδα διακινητών ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 49 κιλά κάνναβης