ΕΛΛΑΔΑ

Dentist Pass: Παράταση έως τις 22 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις

Dentist Pass: Παράταση έως τις 22 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις

Περισσότερα από 200.000 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν επωφεληθεί από το προγραμμα του υπουργείου Υγείας

Έως και τις 22 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist pass, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 200.000 παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του υπουργείου «Dentist pass», που υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος ή μέσω Κ.Ε.Π, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί. Οι δικαιούχοι επιλέγονται ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο γονέα ή κηδεμόνα σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έξι (6) ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της, σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Να σημειωθεί ότι η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2154936, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.