ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία ισραηλινών στόχων: Ιδιαίτερη προσοχή στις μεταναστευτικές δομές

presvia
Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα
Photo: Εurokinissi

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έξαρση βίας εναντίον Ισραηλινών σε αρκετές χώρες λόγω του πολέμου

Συναγερμό έχει σημάνει η έξαρση βίας εναντίον εβραϊκών στόχων και πολιτών που παρατηρείται σε αρκετές χώρες λόγω των γεγονότων στη Γάζα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει δεχθεί αρκετά αιτήματα για από ισραηλινούς υπηκόους που ζουν στη χώρα μας για να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα φύλαξης που παρέχουν προς τα μέλη της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής, αλλά και σε πολίτες του Ισραήλ που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο από τυχόν ακραία ισλαμιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ, τα περισσότερα αιτήματα δεν αφορούν αστυνομική φρουρά, αλλά στην επιτήρηση ώστε να αποτραπούν τυχόν επιθετικές ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν όχι μόνο ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες ή επιχειρήσεις που ανήκουν σε ισραηλινά συμφέροντα.

Πρόκειται για μία δύσκολη αποστολή η οποία έχει σημαντικές δυσκολίες, δεδομένου ότι οι ισραηλινοί ακολουθούν δικούς τους κανόνες ασφαλείας, χωρίς να ενημερώνουν εγκαίρως την ΕΛ.ΑΣ για τις κινήσεις τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός αθλητικού σωματείου που είχε ενημερώσει ότι θα πάνε σε συγκεκριμένο μέρος για φαγητό. Στην περιοχή βρέθηκε δύναμη ασφαλείας ωστόσο οι ισραηλινοί ήταν άφαντοι, γιατί τελικά επέλεξαν άλλο μέρος για φαγητό, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Δομές μεταναστών

Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν οι ελληνικές αρχές στα νησιά της Λέρου και της Κω, στο κέντρο κράτησης της οποίας βρίσκεται η πλειονότητα των περίπου 3000 Παλαιστινίων που φιλοξενούνται στις κλειστές δομές όλης της χώρας.

Έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο επικοινωνίας μέσω εφαρμογών στο internet, οι παράνομοι μετανάστες, δέχονται έναν καταιγισμό προπαγανδιστικών μηνυμάτων από τη Χαμάς στα οποία τους πληροφορούν ότι «δικοί μας άνθρωποι σκοτώνονται σε μάχες με το Ισραήλ».

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να συνδράμουν τους άνδρες του Λιμενικού, σε περίπτωση μεταναστευτικού κύματος.