ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο κοστίζει το μενού στο εστιατόριο που θα δειπνήσουν οι Ευρωπαίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες στην Αθήνα

Πόσο κοστίζει το μενού στο εστιατόριο που θα δειπνήσουν οι Ευρωπαίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες στην Αθήνα
AP.

Τι περιέχει το μενού στο εστιατόριο που θα δειπνήσουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών τραπεζών, στην Αθήνα.

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ της Ε.Κ.Τ. θα συνεδριάσει στην Αθήνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μέχρι ώρας, ότι θα αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η... κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ.

Μετά την απόδοση της επενδυτικής βαθμίδας, από τον οίκο Standard & Poor's στην ελληνική οικονομία, η Αθήνα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού banking. Αυτή είναι η οικονομική διάσταση της επίσκεψης των κεντρικών τραπεζιτών στη χώρα μας, με οικοδεσπότη τον Γ. Στουρνάρα.

Ωστόσο με τέτοιο καιρό Κυριακάτικα θα πάμε το ρεπορτάζ σε ποιο γαστρο-life style διαδρομές, αφού οι… Κεντρικοί θα περάσουν καλά. Θα δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, με καταπληκτική θέα το δέλτα του Φαλήρου.

Μενού σε δώδεκα (12) στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν.

Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. Αυτά είναι τα 3 συστατικά του μενού. Σε συνδυασμό με διεθνείς, πρωτοποριακές τεχνικές, όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, το αποτέλεσμα αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γεύση.

Θέλετε να το επισκεφτείτε; Δείτε πόσο κοστίζει το μενού ΕΔΩ