ΕΛΛΑΔΑ

Βάρδα: Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία Γκολφίνου – «Τον έφεραν στο δάσος και τον έκαψαν»

Βάρδα: Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία Γκολφίνου – «Τον έφεραν στο δάσος και τον έκαψαν»

«Είχαν λούσει τα καθίσματα και τον έκαψαν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Το χρονικό της υπόθεσης δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία, Σάκη Γκολφίνου.

Η επιτόπια έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» στο δάσος του Κουνουπελίου, όπου βρέθηκε απανθρακωμένος ο 46χρονος επιχειρηματίας, Σάκης Γκολφίνος, οι μάρτυρες που αποκάλυψαν όλα όσα είδαν και η αυτοψία στα ευρήματα από ειδικούς ένωσαν τα κομμάτια στο «αιματοβαμμένο» παζλ.

Ο 46χρονος, που ζούσε με τους γονείς του στην Βάρδα Ηλείας, βρέθηκε απανθρακωμένος δίπλα στο καμένο του αυτοκίνητο σε ένα δύσβατο σημείο στην «καρδιά» του δάσους στην περιοχή Κουνουπέλι, στην Παλιά Μανωλάδα.

Ήταν 21:30 το βράδυ του Σαββάτου 09 Σεπτεμβρίου, όταν η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο για να σβήσει την φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο του. Όπως επισήμαναν οι ειδικοί δικαστικοί πραγματογνώμονες, Νίκος Διαμαντής, αντιστράτηγος και πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Παναγιώτης Μαδιάς, κάποιοι έβαλαν φωτιά με επιταχυντή στο αυτοκίνητο και στην συνέχεια περιέλουσαν τον άτυχο επιχειρηματία πιθανότατα με βενζίνη και τον έκαψαν.

Για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες άναψαν και δεύτερη φωτιά σε κοντινή απόσταση αλλά έκαναν το μεγάλο λάθος. Δεν πρόσεξαν ότι σε άκαυτο σημείο κοντά στο χώρο της πυρπόλησης, άφησαν άθικτα τα γυαλιά του θύματος.

Οι φίλοι του Σάκη Γκολφίνου που διατηρούσε μαζί με τον δίδυμο αδερφό του βουλκανιζατέρ στη Βάρδα, μίλησαν για την προβληματική σχέση που είχε με μια παντρεμένη γυναίκα

Οι κινήσεις του πριν την άγρια δολοφονία του, έδειχναν πως είχε κάποιο ραντεβού, πιθανότατα στην παραλία στο Κουνουπέλι. Φίλοι και συγγενείς λένε πως αποκλείεται ο ίδιος να έμπαινε με το ακριβό τζιπ του στον χώρο που βρέθηκε καμένος και τονίζουν πως κάποιοι άλλοι τον μετέφεραν εκεί.

«Παγώνουν» τα δείγματα στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες

Στην εκπομπή έγινε αναφορά και σε ένα μεγάλο θέμα που ένα χρόνο τώρα δημιουργεί προβλήματα στις αστυνομικές και ιατροδικαστικές αρχές. Το παθολογοανατομικό του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν δέχεται δείγματα ιστολογικά και τοξικολογικά για εξέταση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έπαψε να χρηματοδοτεί τα εργαστήρια εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η εξέλιξη δεκάδων σοβαρών υποθέσεων, όπως αυτή του άτυχου επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά»

Ο δίδυμος αδερφός του θύματος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τη μαρτυρία του: «9 Σεπτέμβρη, η αποφράδα ημέρα, που άλλαξαν τα πάντα. Μου βάλανε ένα μαχαίρι στην καρδιά. Απέναντι μας, (στη Ζάκυνθο) είναι ο Άγιος Διονύσης που συγχώρεσε τον φονιά του αδερφού του. Θέλω να τον βρω αυτόν που το έκανε, να τον δω μπροστά μου και να του πω γιατί; Πες μου εσύ γιατί το έκανες. Να μου πει και εγώ θα του δώσω συγχώρεση».

Μίλησε για μια δόλια εγκληματική ενέργεια, αφού ο αδερφός του δεν θα πήγαινε ποτέ στο σημείο που βρέθηκε καμένος.

«Περιμένουμε από την αστυνομία να βρει την άκρη με τα σύγχρονα μέσα που έχει. Έχουμε όμως την ελπίδα, ότι και από την εκπομπή σας θα βρεθεί κάτι. Όποιος γνωρίζει ας το πει…Να μην φοβάται», τόνισε με τρεμάμενη φωνή.

«Τον έφεραν στο δάσος και τον έκαψαν»

Με την κάμερα του «Τούνελ», ο θείος του Σάκη Γκολφίνου βρέθηκε στο σημείο της άγριας δολοφονίας του. «Δεν μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Δεν ερχόταν εδώ. Δεν θα έφερνε το αυτοκίνητο εδώ με τίποτα. Το γυάλιζε όλη μέρα.

Δεν θα το έβαζε μέσα στα κλαδιά για να το γρατζουνίσει. Το πρόσεχε το αμάξι του, σαν τα μάτια του. Ακόμα και να τον κυνηγούσε κάποιος δεν θα ερχόταν σε αυτό το σημείο, σε αδιέξοδο. Θα πήγαινε στην Καλόγρια, στην παραλία από το Κουνουπέλι».

Τα πεσμένα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου, η ανοιχτή πίσω πόρτα και η θέση που βρέθηκε το καμένο σώμα του Σάκη έξω από το αυτοκίνητο, προδίδουν συμμετοχή τρίτων, σημείωσε «Τούνελ» ο θείος του.

«Το αμάξι πιστεύω το έφερε άλλος εδώ. Με την φωτιά ήθελαν να κρύψουν τα ίχνη τους και μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει. Κάποιος ήθελε να κερδίσει χρόνο για να μπορέσει να φύγει και να κρυφτεί… κάποιος του πέταξε εύφλεκτο υλικό και τον έκαψε», υποστήριξε. Την ύπαρξη μιας παντρεμένης γυναίκας στη ζωή του Σάκη, ανέφερε και ο θείος του, αφήνοντας αιχμές, ότι ίσως θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος της στην όλη ιστορία.

«Άκουσα ήχους περίεργους»

Μάρτυρας που βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα είδε και άκουσε εκείνο το μοιραίο βράδυ. «Είχα έρθει βόλτα εδώ, γιατί είναι πολύ ήσυχα και ξαφνικά άκουσα κάποια φασαρία, κάποιους ήχους περίεργους, σαν από πυροβολισμό.

Δεν ξέρω τι ήταν και μετά είδα πυροσβεστικά, είδα κόσμο, αστυνομία, ασθενοφόρα», ανέφερε φανερά συγκλονισμένος. Πλησίασε στο σημείο και είδε το απανθρακωμένο πτώμα και το καμένο αυτοκίνητο.

«Ήταν φρικτό. Κάποιοι άναψαν εκείνο το βράδυ κι άλλες παραπλανητικές φωτιές σε κοντινά σημεία όπως άκουσα από κάποιους ένστολους. Οι ίδιοι μιλούσαν και για πεζούς, που έφυγαν γρήγορα από το χώρο. Θα μπορούσαν εύκολα να κρυφτούν σε ένα κέντρο εκεί κοντά όπου γινόταν το γλέντι ενός γάμου και είχε κόσμο.»

«Είχαν λούσει τα καθίσματα και τον έκαψαν»

Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε τη ώρα της εκπομπής και αποκάλυψε ότι η φωτιά που ξέσπασε ήταν κατευθείαν στο αυτοκίνητο. Την ώρα που έφτασε στο σημείο της φωτιάς μαζί με τους πυροσβέστες ήταν και ένα άγνωστο ζευγάρι. Η γυναίκα καθόταν μέσα σε ένα μαύρο τζιπ με το σκυλάκι της και ο φίλος της βοηθούσε στην κατάσβεση.

Ο άνδρας σύμφωνα με τον μάρτυρα ήταν 1,80, φορούσε βερμούδα και ένα άσπρο μπλουζάκι. Ρώτησε την γυναίκα τι έκαναν τέτοια ώρα εκεί και του απάντησε ότι είχαν βγάλει βόλτα το σκυλί τους.

«Το τελευταίο διάστημα κάτι τον απασχολούσε»

Στην εκπομπή μίλησε και ο στενός φίλος του θύματος που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και γνώριζε τα πάντα για αυτόν. «Ο Σάκης έδινε και την ψυχή του σε όλους. Τα είχε καλά με τον κόσμο και δεν είχε θέματα με κανέναν. Αν είχε κάποιο πρόβλημα, θα το γνώριζα. Το τελευταίο όμως διάστημα έβλεπα ότι κάτι τον απασχολούσε».

Σχετικά με το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί ο φίλος του απάντησε: «Ο Σάκης είχε μια σχέση εδώ και τρία χρόνια με μια κοπέλα παντρεμένη από την Πάτρα, που την γνώρισε από μένα μέσα από το Instagram.

Η γυναίκα αυτή τον πίεζε πολύ και τελευταία έφτασε να του ζητά και χρήματα, όπως μου έλεγε. Η σχέση τους είχε γίνει προβληματική», είπε φανερά στεναχωρημένος χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για τον ρόλο αυτής της γυναίκας. «Ήταν απάνθρωπο αυτό που έγινε, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους», συμπλήρωσε.

«Εδώ υπάρχει κάποιος που τρομοκρατεί…»

Φίλος του θύματος με την μαρτυρία του γέννησε νέα ερωτήματα στο θρίλερ. Μίλησε για κάποιον που τρομοκρατεί καιρό την περιοχή κι ενώ έχει διαπράξει διάφορα αδικήματα, δεν έχει τιμωρηθεί.

Το μοιραίο εκείνο βράδυ στις εννιά η ώρα, ο ίδιος άκουσε τις σειρήνες της πυροσβεστικής και κατέβηκε προς το δάσος. Εκεί έμαθε για το καμένο αυτοκίνητο και το πτώμα. «Δεν το πίστεψα ότι ήταν ο Σάκης. Δεν θα ερχόταν εδώ σε αυτό το δύσβατο αδιέξοδο για κανένα λόγο. Ό,τι έγινε συνέβη στην παραλία στο Κουνουπέλι και μετά τον μετέφεραν νεκρό στο σημείο και τον έκαψαν», ανέφερε.

«Τα γυαλιά βρέθηκαν μακριά από το πτώμα»

Ο θείος έδειξε στην κάμερα του «Τούνελ» το άκαυτο σημείο που βρέθηκαν τα γυαλιά του ανιψιού του, μακριά από το καμένο σώμα του. Όπως ανέφερε, τα είχε πάντα μαζί με το κινητό του, το οποίο δεν βρέθηκε.

«Οι Αρχές το ψάχνουν το τηλέφωνο. Δεν μας έχουν πει τίποτα. Κάποιος το πήρε, αλλιώς θα ήταν στην πόρτα του αυτοκινήτου και θα καιγόταν και αυτό μαζί. Δεν είχε χρήματα πάνω του για να πούμε ότι ήταν ληστές. Υπάρχει δολοφόνος και κυκλοφορεί ελεύθερος. Όλοι φοβούνται και φυλάγονται».

Ο ίδιος συντετριμμένος απηύθυνε έκκληση μέσω της εκπομπής σε όποιον ξέρει κάτι να επικοινωνήσει έστω και κρυφά και να δώσει πληροφορίες.

«Τον πήγε κάποιος στο σημείο»

«Ούτε μία στο εκατομμύριο να πάει το αυτοκίνητό του στο δύσβατο σημείο εκεί στο δάσος, γιατί το πρόσεχε πολύ. Πήγα και εγώ εκεί, είναι άβατο, δεν πηγαίνει αμάξι. Είναι σαν να τον πήγε κάποιος που γνώριζε την περιοχή», τόνισε και ο φίλος του θύματος.

«Άκουσα για μια γυναίκα με ένα σκυλάκι, που δεν ξέρω τι απέγινε. Μου είπαν ότι είδαν κάποιον που άναψε δυο φωτιές πιο μακριά και έφυγε τρέχοντας με έναν φακό. Οι πυροσβέστες πήγαν στην πρώτη φωτιά και μετά εκεί που ήταν το αυτοκίνητο. Εγώ πιστεύω ότι του είχαν κάνει κακό πριν και μετά τον περιέλουσαν και τον έκαψαν».

Η μητέρα και η αδελφή του επιχειρηματία συγκινημένες απηύθυναν έκκληση σε όποιον γνωρίζει τι συνέβη εκείνη την νύχτα του Σεπτέμβρη, να μιλήσει για να πάρουν την απάντηση στα βασανιστικά τους ερωτήματα.

Σχετικές ειδήσεις