ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Το μικρό καλοκαιράκι του Αη Δημήτρη - Η πρόγνωση της εβδομάδας

Καιρός: Το μικρό καλοκαιράκι του Αη Δημήτρη - Η πρόγνωση της εβδομάδας

Καιρός: Τουλάχιστον έως και την άλλη Κυριακή

Όλη την εβδομάδα θα συνεχιστεί το αποκαλούμενο μικρό καλοκαιράκι του Αη Δημήτρη με τον καιρό να εμφανίζει ακόμα καλοκαιρινή διάθεση προς το τέλος Οκτωβρίου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά έως τουλάχιστον την άλλη Κυριακή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Βροχές ξανά το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο Ιόνιο. Την Πέμπτη πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά. Με τα σημερινά στοιχεία ο καιρός το Σάββατο της 28ης αναμένεται ήπιος, χωρίς βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εξαίρεση ίσως η δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά για την Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με παροδικές αραιές νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.