ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Αθώος ο ανήλικος μαθητής που κατηγορούνταν για τις πυρκαγιές στο Θεολόγο

Φθιώτιδα: Αθώος ο ανήλικος μαθητής που κατηγορούνταν για τις πυρκαγιές στο Θεολόγο
Intime News

Φθιώτιδα: Τέλος μετά από 2,5 χρόνια σε μια άδικη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία τόσο για τον ίδιο όσο και την οικογένειά του

Θύμα «μιας διάτρητης δικογραφίας» που τον υπέβαλλε σε μια άνευ προηγουμένου ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, αποδείχθηκε ότι έπεσε ο ανήλικος από την περιοχή του Θεολόγου Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα που είχε κατηγορηθεί τον Αύγουστο του 2021 για τους καταστροφικούς εμπρησμούς στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου, 2,5 χρόνια μετά, ήρθε η αθωωτική απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων, πέραν πάσας αμφιβολίας και με πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, βάζοντας τέλος στην άδικη στοχοποίησή του, που δημιούργησε ακόμη και καταστάσεις bullying σε βάρος του, εντός και εκτός σχολείου!

Ο 14χρονος - τότε - μαθητής είχε πληρώσει την ατυχία του να βρίσκεται σε κάποιες από τις περιοχές την ώρα που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές (μαζί με πολλά ακόμη άτομα όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία) και βρέθηκε να παρουσιάζεται ακόμη και ως καθ’ ομολογία δράστης 13 πυρκαγιών.

Το παιδί αν και αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή σε Εισαγγελέα και Ανακριτή οποιαδήποτε σχέση με εμπρησμούς, τα στοιχεία της δικογραφίας των ενέπλεξαν σε κακουργηματικές πράξεις και βρέθηκε να εξετάζεται αλλά και να αντιμετωπίζεται ως ψυχιατρικό περιστατικό.

Την ανακούφισή τους από τη μία, αλλά και την απογοήτευση που φτάνει στα όρια της οργής από την άλλη, για όσους έβλαψαν την ψυχική υγεία ενός «άριστου παιδιού» και της οικογένειάς του, κατέθεσαν τόσο η μητέρα του ανήλικου, όσο και οι δύο συνήγοροι που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Εμφανώς συγκινημένη η μητέρα ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενημέρωσε για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου σε βάρος όσων έβλαψαν θελημένα ή όχι το παιδί της και κατ’ επέκταση όλη την οικογένειά της.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε η μητέρα του ανήλικου:

Για την αθωότητα του 16χρονου - σήμερα - μαθητή μίλησαν και οι δικηγόροι που χειρίστηκαν την υπόθεση. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις τους:

Μπορεί πάντως η συγκεκριμένη υπόθεση να έκλεισε οριστικά για τον ανήλικο μαθητή, από την άλλη μένει ορθάνοιχτη για όσους τη χειρίστηκαν…

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: Αεροσκάφη και ελικόπτερα «έσκισαν» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ενόψει της παρέλασης

Στιγμές τρόμου για ιδιοκτήτη φούρνου στην Δάφνη: Τον τραυμάτισαν με μαχαίρι και τον λήστεψαν

Τραγωδία στη Βάρη: Φρικτό εργατικό δυστύχημα με θύμα 56χρονο πατέρα δύο παιδιών