ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Μαθητικές σε όλη τη χώρα

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας, και τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στις εξόδους από τις 8πμ έως τη 1μμ.

Διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης με πτήσεις των F16 της Ομάδας «ΖΕΥΣ» που θα εκτελέσουν εναέριο πρόγραμμα ελιγμών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ θα σηκωθεί και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire.

O σμηναγός Χρήστος – Πάρης Χαρίτος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16, θα πραγματοποιήσει την πτήσεις φέτος θα απευθύνει το φετινό μήνυμα κατά την πτήση σχηματισμού των F16.

Θα προηγηθεί

10.30 π.μ. Κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου

-11.00 π.μ. Παρέλαση πολιτικών, μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα παραστεί εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Σε λίγη ώρα, στις 10 ακριβώς, θα ξεκινήσει η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την 28η Οκτωβρίου.

Στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πρόκειται για το «ελάχιστο δείγμα έμπρακτης στήριξης της Θεσσαλίας και των περιοχών που υπέστησαν πρωτοφανείς καταστροφές».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης θα εκπροσωπήσει ο ευρωβουλευτής Εμμανουήλ Φράγκος.